Grimstad Adressetidende

Utvikling på ville veier!

- Sudokuen står i dag på side 22

CHRISTIAN FINNE (43) innleder om nyreligiøs­itet i kristne miljøer/menigheter.

Forum for fellesskap og forståelse er en gruppe menn som kommer sammen for å drøfte og belyse ulike spørsmål, knyttet til tro og bekjennels­e.

Denne gangen har vi invitert Christian Finne. Han har fartstid i alternativ­e miljøer, men er nå tilbake i en godt etablert menighet. Samtidig ser han hvordan trender og nyreligiøs­itet gjør seg gjeldende i kristne miljøer. Han ønsker gjennom sin innledning om temaet å belyse hvordan lykkerelig­ion og «meg selv først» holdninger gjør at også kristne er villige til å kutte på kravene, og tilpasse seg et levesett og en annen tro en den Bibelen skisserer.

Han har en advarende røst opp mot det å privatiser­e troen og gå for det som måtte passe en selv, på bekostning av det Jesus sa om å ta sitt kors opp å «følge meg». Han er tydelig på at det for all del handler om nåde og Guds godhet, men det er akkurat disse elementene som også driver oss til omvendelse. Selv har han vaert med i en okkult orden, og opplevde hvordan han kom inn i et dypere og dypere mørke, helt til han til slutt lurte på om det var noe å leve for lenger, eller om det beste var å avslutte livet. Det var i en slik situasjon av mørke og fortvilels­e at han igjen fikk møte en god og tilgivende Gud, som reiste han opp igjen. Han ser at det å lefle med krefter som ikke har sin kilde i den sanne gode Gud, men som opptrer forførende og bedrageris­k, er noe han vil stå opp og advare mot, gjennom å belyse hvordan dette finurlige bedragerie­t også ikler seg kristen drakt.

Forumet åpner for samtale om temaet, og håper at mange finne dette aktuelt å delta på.

Se annonse om arrangemen­tet under Betanias annonser.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway