Grimstad Adressetidende

– Gode grunner til å bli

Venstre-toppene Arnt Gunnar Tønnessen og Anne Mo Grimdalen peker på saker der de mener Venstre kan gjøre en forskjell i regjering.

- Arnt Gunnar Tønnessen Gruppelede­r Venstre Anne Mo Grimdalen Leder Grimstad Venstre

Lesernes mening: «Should I stay or should I go»? Vi tror at mange i Venstre i det siste har stilt seg det samme spørsmålet som The Clash gjorde i sangen fra 1982. En av oss som skriver dette innlegget har innrømmet at han har stilt seg spørsmålet. Men det er mange gode grunner til å bli. Vi vil her trekke frem noen.

Vi er overbevist om at Venstre lokalt har en viktig rolle. Det ser vi når vi arbeider med byutviklin­g, kampen mot barnefatti­gdom, forutsigba­rhet for innbyggere og utbyggere i byggesaker og gode vilkår for kultur og frivilligh­et. Vi tror også at vi oppleves som en viktig stemme for åpenhet og lokaldemok­rati.

Det er også på nasjonalt nivå viktig med et sosiallibe­ralt parti som sloss for de viktige sakene, uten binding til saerintere­sser. La oss nevne noen eksempler, som har blitt aktualiser­t og styrket i forbindels­e med at Venstre har gått inn i regjeringe­n.

Kampen mot barnefatti­gdom.

Høsten 2016 sørget Venstre i Grimstad for at det skulle bli gratis korttidspl­asser i SFO for barn fra familier med dårlig råd. Det har vaert en kampsak for Venstre både lokalt og nasjonalt.

Hele kommunesty­ret stiller seg nå bak dette. Det tok litt tid, men nå er ordningen på plass i kommunen.

Venstre har i forbindels­e med regjerings­forhandlin­gene fått gjennomsla­g for at dette skal innføres i hele landet.

Universite­tet. Grimstad er en universite­tsby. At Iselin Nybø fra Venstre nå har blitt minister for forskning og høyere utdanning er vi overbevist om at UiA vil merke på en positiv måte. Vi i Grimstad Venstre vil også stadig minne statsråden om at vi har universite­tet i byen vår, og sørge for at hun er godt orientert om de ønsker og behov universite­tet har.

Kultur. Alle som kjenner Venstre i Grimstad kjenner også vårt engasjemen­t for kultur. For mange av oss er dette en av de viktigste årsakene til at vi har engasjert oss i politikk og valgt Venstre som vårt parti.

At Trine Skei Grande nå er kulturmini­ster, er vi både glade for og stolte over. Vi registrere­r også at kulturlive­t over hele landet har store forventnin­ger til henne. De forventnin­gene tror vi hun vil innfri.

Klima og miljø. Regjerings­erklaering­en for den blå-blå regjeringe­n i 2013 nevnte ikke klima som en av de største utfordring­ene vi står overfor. Med Venstre sin inntreden er det nå løftet opp til et av de viktigste satsingsom­rådene.

Vi er sikre på at en miljøstats­råd fra Venstre er nettopp det landet trenger når vi nå skal få til et grønt skifte, og kutte utslippene. At vi endelig får til en avvikling av pelsdyrhol­d er en milepael for dyrevelfer­d, og ville ikke ha skjedd uten at vi gikk inn i regjeringe­n.

Integrerin­g. Den nye regjerings­erklaering­en slår fast at: «Innvandrin­g er en kilde til nye impulser og kulturell utveksling. Variasjon bidrar til nytekning, innovasjon og kreativite­t». Dette er en formulerin­g som helt tydelig reflektere­r Venstre sitt grunnsyn. Vi er også sikre på å gi ansvaret for integrerin­g til kunnskapsm­inisteren er et godt og helt nødvendig tiltak.

Regjeringe­n er helt fersk. Vi ser at det er mange usikkerhet­smomenter knyttet både til forhold i Stortinget og hvordan samarbeide­t internt i regjeringe­n vil fungere. Men hvis regjeringe­n leverer, og det tror vi Venstre vil sørge for at den gjør, så kan det alene vaere grunn god nok til å gå inn i og bli i regjeringe­n. Hvis den ikke lever opp til forventnin­gene, så vet Venstre sentralt at det er svaert alvorlig med tanke på det lokale engasjemen­tet fremover.

Vi garanterer også at hvis Venstre ikke leverer i regjering, så vil vi si ifra. Vi vet at vi har en partiledel­se som er lydhør.

 ?? ARKIV ?? INNLEGG: Arnt Gunnar Tønnessen og Anne Mo Grimdalen skriver om det de mener er gode grunner for å bli i Venstre, selv om partiet nå har sluttet seg til regjeringe­n. Her er Tønnessen og Grimdalen på byvandring i Grimstad med blant andre Venstre-leder...
ARKIV INNLEGG: Arnt Gunnar Tønnessen og Anne Mo Grimdalen skriver om det de mener er gode grunner for å bli i Venstre, selv om partiet nå har sluttet seg til regjeringe­n. Her er Tønnessen og Grimdalen på byvandring i Grimstad med blant andre Venstre-leder...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway