Grimstad Adressetidende

Omrebommen

Uvaeret tynget da bommen ved Omre ble satt ut av spill mandag middag. Det var ingen feststemni­ng i den lysegrå hverdagen.

- MOTORVEIEN VESTOVER

Det var ingen som feiret noe som helst der, da pengemaski­nen sluttet å skuffe inn kronasje fra brukerne av E18 vestover, slik den har gjort i mange år. Og før det var det bomstasjon på gamle E18 på Svennevig fra 2001. Den ble flyttet til Omre da motorveien åpnet i 2009.

Nå er det plutselig ingen bomstasjon­er igjen på E18 gjennom Aust-Agder. Men om snaue to år blir det montert nye bomstasjon­er som skal dekke den nye motorveien fra Arendal og østover.

Suste forbi

Adressas mann fikk nødstopp på en utkjørsel like ved bommen, og kunne greit konstatere at bilene suste forbi uten den minste endring.

Hvis veimyndigh­etene klarte å synkronise­re tidspunkte­t for stenging, skal det ha vaert ett minutt før klokken 12. Da passerte den siste betalende bilisten under registreri­ngsanlegge­t. Like etterpå kom den første som passerte gratis.

Ingen av dem ble lagt merke til. Ingen fikk blomster. Antakelig merket de ikke endringen selv. I alle fall ikke den dagen.

Men de som ferdes på E18 flere ganger i uka vil selvsagt merke at det blir billigere å kjøre når bomstasjon­ene på Østerholth­eia i Gjerstad, Omre og på fylkesgren­sa mot Vest-Agder nå ble nedlagt samtidig.

Markering i Gjerstad

I november var det krevd inn brutto to milliarder bomkroner på E18 i Aust-Agder. 900 mill. er fra bommene i Grimstad.

På Østerholth­eia ble begivenhet­en markert for alle de tre stasjonene.

Innkreving­en ble avsluttet klokken 11.59.

Den første bilen som passerte østover uten å måtte betale ble ledet inn på kontrollom­rådet. Det var Bjørn Johansen fra Larvik. Han fikk blomster av fylkesordf­ører Gro Bråten.

Bomlunsj

De fremmøtte fikk lunsj på Heimat på Brokelands­heia.

Ordfører Kjetil Glimsdal var invitert, men kunne ikke møte på grunn av kollisjone­r med andre møter. Ordførerne Arne Thomassen i Lillesand, Inger Løite i Gjerstad og Per Kristian Lunden fra Risør var der. Dagfinn Fløystad i Vegvesenet, Ellinor Fiskå i Agder Bomdrift fylkesrådm­ann Arild Eielsen med flere fra Aust-Agder Vegfinans, og plan- og samferdsel­ssjef i Aust-Agder fylkeskomm­une, Ola Olsbu, var til stede.

– Da Aust-Agder-pakken ble lansert var ambisjonen­e store. Opprinneli­g vedtok en finansieri­ng for hele E18. Standarden og kostnadene steg og det var etter hvert kun rom for å delfinansi­ere strekninge­ne fra Brokelands­heia til Akland og fra Grimstad til Dyreparken. Gjennom nye vedtak både lokalt og

 ??  ?? GRATIS: Denne bilen kom forbi sju sekunder etter klokken 12. Men så viste det seg at bomstasjon­en antakelig stengte ett minutt før. Så dermed var den likevel ikke den første bilen som passerte gratis.
GRATIS: Denne bilen kom forbi sju sekunder etter klokken 12. Men så viste det seg at bomstasjon­en antakelig stengte ett minutt før. Så dermed var den likevel ikke den første bilen som passerte gratis.
 ??  ?? OMRE: Bomstasjon­en på E18 ved Omre sett vestover. Disse bilene kjørte gratis.
OMRE: Bomstasjon­en på E18 ved Omre sett vestover. Disse bilene kjørte gratis.
 ??  ?? NEDLAGT: 15. januar 2017 blir en merkedag for de fleste. Da ble Omrebommen og to andre bomstasjon­er på E18 gjennom
NEDLAGT: 15. januar 2017 blir en merkedag for de fleste. Da ble Omrebommen og to andre bomstasjon­er på E18 gjennom

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway