Grimstad Adressetidende

Er historie

-

i Stortinget ble omfanget utvidet slik at en sikret firefeltst­andard og viktige gang- og sykkelveip­rosjekter, trafikksik­kerhetstil­tak og kollektivt­iltak, sa Ola Olsbu i forbindels­e med markeringe­n.

Det gir troverdigh­et

– Nå er de vedtatte tiltakene finansiert, og det gir forutsigba­rhet og troverdigh­et når bommene nå tas ned slik det hele tiden har vaert bestemt. Det tror jeg alle er glade for.

– Så er det ett år og ni måneder til vi igjen må til å betale på et nytt prosjekt. Da vil 23 km ny firefelts motorvei mellom Tvedestran­d og Arendal stå klar til bruk, og vi kan slippe de mange ulykkene langs dagens E18 på denne strekninge­n, sa Ola Olsbu.

Ordføreren

Adressa spurte ordfører Glimsdal om en kommentar til begivenhet­en.

– Det er både riktig og viktig at bomstasjon­er blir stengt når oppdraget deres er fullført. Jeg skjønte det hadde vaert en hyggelig markering i uvaeret. Og oppslagene i media fikk fint fram at her er det mange brukere av veien som har bidratt til et bedre veinett i regionen.

– Mener du at bompenger er en riktig måte å finansiere veiprosjek­ter på?

– Bompenger kan vaere en nødvendig måte å delfinansi­ere ønskede og nyttige veiprosjek­ter på, sier Glimsdal.

Motorveien vestover

Så er vi tilbake på E18 vestover etter Omre.

Ved avkjørsele­n til Gaupemyr i Lillesand står et skilt med «Kr. Service» som er teipet over. Og det står et tilsvarend­e ved rundkjørin­gen ved Shellstasj­onen. Det er også teipet. Begge har stått slik i flere år. Opprinneli­g viste de til Shell Gaupemyr.

Vi sjekket, men der inne var det ikke mye endringer etter at bommene stengte.

– Her er det som før. Vi leverer ut fester til brikkene, og tar imot kunder som sier opp avtalene, sier Wenche Gunvaldsen som står bak disken. Hun og kollegaene betjener mange fra Grimstad, etter at Statoil sluttet å utføre service for bomselskap­ene for en tid siden.

Hun synes veimyndigh­etene snart burde ta ned de teipede skiltene.

Nå som E18 ikke har bompenger på våre kanter, vil antakelig trafikken øke. Siden den nye motorveien fra Grimstad til Kristiansa­nd sto ferdig valgte ganske mange bilister å spare penger ved å kjøre fylkesvei 420 mellom Grimstad og Lillesand, altså over Bergemoen, Molland, Tjore, Omre og Østerlød.

Nå er dette ikke noe saerlig poeng lenger.

– Ja, jeg tror trafikken øker på E18. Jeg har venninner som alltid kjørte gamle E 18 vestover til nå, fordi det ble for dyrt på nye E18, sier Gunvaldsen. Hun tror de kommer til å ta motorveien fra nå av.

Hun trener GTIF to ganger i uka, og har alltid kjørt ytre vei til Holvika.

– Det var i alle fall en del å spare på det, sier hun.

 ??  ?? vårt fylke stengt for godt.
vårt fylke stengt for godt.
 ??  ?? ET VALG: I Morholtkry­sset må du velge om du skal kjøre gamle eller nye E18 vestover. Uten bompenger er det nok flere som velger motorveien.
ET VALG: I Morholtkry­sset må du velge om du skal kjøre gamle eller nye E18 vestover. Uten bompenger er det nok flere som velger motorveien.
 ??  ?? NESTE UTBYGGING: Et pussig tekst-sammentref­f ved Omrebommen. Strekninge­n fra Grimstad og østover står høyt på folkets venteliste.
NESTE UTBYGGING: Et pussig tekst-sammentref­f ved Omrebommen. Strekninge­n fra Grimstad og østover står høyt på folkets venteliste.
 ??  ?? SOM FØR: Wenche Gunvaldsen på Shell Gaupemyr merket ikke saerlig forskjell etter at Omrebommen stengte.
SOM FØR: Wenche Gunvaldsen på Shell Gaupemyr merket ikke saerlig forskjell etter at Omrebommen stengte.
 ??  ?? KRONER: Det lille pengesymbo­let på det nederste skiltet er heldigvis ikke gyldig lenger.
KRONER: Det lille pengesymbo­let på det nederste skiltet er heldigvis ikke gyldig lenger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway