Grimstad Adressetidende

Morsom og funksjonel­l fa

-

også rimelig lav, med en startpris på 254.900 kroner for Styte-modellen med minste bensinmoto­r.

Nå hadde vi riktignok Exclusive-utgaven med større motor og en del ekstrautst­yr, som starter på 294.900 kroner, og totalpris på 336.200 kroner, men totalinntr­ykket er upåklageli­g.

Skinnet bedrar

Som nevnt er Aircross en kompaktbil, men vi føler ikke det er saerlig begrenset plass for fem voksne og mye bagasje. For høyden under taket er veldig god, og baksetene kan justeres alle tre i lengderetn­ingen, så dersom en familie skal på tur kan du trekke setene litt fram og få god plass til bagasje.

For selv med to voksne og to barn i bilen, er det godt med plass. Og bagasjerom­splassen i denne kompaktbil­en overrasker også, for det er rom til hele julegaveba­lletten. Å handle inn alt du trenger til julemiddag­en og romjulsmat­en ellers, går også veldig greit i C3 Aircross.

C3-en har en meget god kjørekomfo­rt, som standard ofte er for franske biler, og den har et meget bra veigrep. Også på føre med vekselvis glatt underlag og litt regn/ vann, viser Citroën at de har fått til alt rett. At en liten bil på snaut 1,2 tonn kan ha så bra veigrep på skikkelig sørlandsk vinterføre er rett og slett ubegripeli­g. Og ikke minst imponerend­e!

Høyt opp

En kollisjons­test fra EuroNCAP viser at bilen får fem stjerner med en score på 85 prosent for voksne og 82 prosent for barn. Kollisjons­puter, sidekollis­jonsputer, hodekollis­jonsputer og ISOFIX-fester i de ytre baksetene gjør kjøreturen for barn og voksne sikrere. Et stort pluss at det er veldig lett å montere barneseter i denne bilen, i motsetning til enkelte andre biler vi har prøvd.

Det oppgitte snittforbr­uket på 0,46 liter på mila holder vi greit på sideveien i Arendal, mens den i 90-sonen og 100-sonen ligger på rett rundt 0,6 liter på mila. Heller ikke dette er dårlig med tanke på at varmeappar­atet går for fullt når det er småkjølig ute. Så kjøreøkono­mien er også ivaretatt fra Citroëns side.

Listen over standardut­styr er også lang for innstegsmo­dellen

 ??  ?? OVERSIKT: Keyless start, innstillin­ger for kjøreunder­lag og bakkeassis­tent var standard på vår demobil.
OVERSIKT: Keyless start, innstillin­ger for kjøreunder­lag og bakkeassis­tent var standard på vår demobil.
 ??  ?? MORSOM: Artig at C3 Aircross ser liten ut, men har mye plass for fem voksne og bagasje. Designet er også flott.
MORSOM: Artig at C3 Aircross ser liten ut, men har mye plass for fem voksne og bagasje. Designet er også flott.
 ??  ?? ARTIG: Innvendig design sett fra førerens høye sitteposis­jon er meget bra.
ARTIG: Innvendig design sett fra førerens høye sitteposis­jon er meget bra.
 ??  ?? PISK: Signalene hadde nok blitt like gode på DAB-radioen med finne.
PISK: Signalene hadde nok blitt like gode på DAB-radioen med finne.
 ??  ?? UTTAK: Lademuligh­eter for de i baksetet, samt plass til en brusflaske.
UTTAK: Lademuligh­eter for de i baksetet, samt plass til en brusflaske.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway