Grimstad Adressetidende

Grimstad kodeklubb gjenoppstå­r

Biblioteke­t hadde lokalet som Inge Olsen og Reidar Jortveit manglet. Nå samarbeide­r de om å starte opp igjen Kodeklubbe­n Grimstad.

- LAER KIDS KODING Gro Austenå Berg

Det foreløpige formålet med klubben er å skape et lavterskel­tilbud for barn og unge innen data og elektronik­k, og det inviteres til et informasjo­nsmøte mandag 29. januar på biblioteke­t der alle som ønsker å bidra, er velkommen.

– Vi ønsker alle med tanker om ungdom og teknologi velkommen til infomøtet, og tar imot både deltakeren, støttespil­lere og innspill med takk, sier kursansvar­lig Reidar Jortveit.

Han har selv gjennomfør­t et kortere kurs i Kristiansa­nd med 30 påmeldte før jul.

Prøveopple­gg

I Grimstad er det plass til ti, og foreldre som tror dette kan vaere aktuelt for barnet sitt, er også invitert til det kommende møtet.

– Skulle det bli veldig mange interesser­te, så får vi se, nevner koordinato­r Inge Olsen.

– Foreløpig er dette et prøveopple­gg, sier de. Det vil vaere ti samlinger, med en varighet på en og en halv time, utover våren. Samlingene vil skje mandager på biblioteke­t med oppstart 5. februar.

– Det første kurset vil basere seg på programmer­ingsspråke­t Scratch og oppgavene fra Laer Kidsa Koding. Det er åpent for ungdom i alderen 8–14 år som aldri har kodet før, forteller Jortveit, men legger til at han har flere planer og visjoner på litt lengre sikt og at han ønsker å se hvor interessen ligger hos deltakerne.

– Det er gøy at vi har fått det til på så kort tid, sier biblioteka­r Olaug Ø. Saetren.

– Påmelding på nett åpner etter infomøtet, men det vil vaere mulig å reservere plass allerede på møtet, sier de.

Det er ikke første gang det har vaert en kodeklubb i Grimstad, men denne har ligget brakk en stund, og vil nå få nytt liv i biblioteke­t som jo også skal vaere et sted for ny kunnskap.

Hele opplegget styres av frivilligh­et, men støttespil­lerne er i tillegg til biblioteke­t, blant an- net Tekna, Aftenskole­n, Bitfrost og Egde.

– Det er ikke bare dette med å bruke datamaskin­en, men prøve å få en litt bredere forståelse av hva du kan gjøre med dem. Det er intensjone­n, at de ikke bare spiller, men at de forstår mer av det, og prøve å ufarliggjø­re dette med det vi kaller for koding, avslutter Olsen.

Er du interesser­t, kan du kontakte skranken på biblioteke­t eller «Kodeklubbe­n Grimstad» på Facebook.

 ??  ??
 ??  ?? LOKALENE: F.v. Biblioteka­rene Alexander Almvik og Olaug Øveland Saetren fra biblioteke­t, koordinato­r Inge Olsen og kursansvar­lig Reidar Jortveit samarbeide­r om det nye kodetilbud­et til ungdom i alderen 8–14 år.
LOKALENE: F.v. Biblioteka­rene Alexander Almvik og Olaug Øveland Saetren fra biblioteke­t, koordinato­r Inge Olsen og kursansvar­lig Reidar Jortveit samarbeide­r om det nye kodetilbud­et til ungdom i alderen 8–14 år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway