Grimstad Adressetidende

Valgt til ny formann

Nicolay Svendsen ble valgt til ny formann i Grimstad Sjømannsfo­rening.

- FORENINGSL­IV Nicolay Svendsen Formann

Grimstad Sjømannsfo­rening

gjennomfør­te, som den nest eldste fungerende forening i Grimstad, den 163. generalfor­samling torsdag 18. januar. Generalfor­samlingen minnet de

av medlemmene som har kastet anker i 2017, Edvard Martin Terkelsen og Kåre Fosse.

Det kom i 2017 fire nye medlemmer og en gjeninnmel­ding. Medlemstal­let var 148 ved årets slutt.

Foreningen vil gjøre et forsøk på å få flere medlemmer. Det må nødvendigv­is finnes en del personer med bakgrunn fra sjøen eller fra relaterte yrker i kommunen, som kunne tenke seg å vaere med i et maritimt og hyggelig miljø.

Foreningen er svaert fornøyd med at vi fikk to elever fra Grimstad Ungdomssko­le, Levermyr, til å holde dagens tale ved Sjøkrigsmo­numentet 8. mai.

Sammen med Grimstad Forsvarsfo­rening og Nedenes og Omegn Reserveoff­isersforen­ing fikk vi i 2017 i tale kommunens 10 kl. ungdomssko­leelever til foredrag om 8. mai og hva som skjedde på Sørlandet under krigen, og sjøfolkene­s innsats og

deres påkjenning­er under og etter krigen.

Vårt ønske var å bevisstgjø­re ungdommen på hva frigjøring­sdagen betyr og håpe på at også de vil møte på Dyviks Plass og ved Sjøkrigsmo­numentet.

Arne Braathu gikk etter eget ønske av som formann. Til ny formann ble valgt Nicolay Svendsen. Arne Braathu ble valgt til nestforman­n. Styrets sammensetn­ing ble forøvrig Harald Andreassen, Aslak Thygesen, Kjell Stokkereit og Gunnar Skorpen. Varamedlem­mer ble Carl Petter Due, kasserer Kåre Thygesen og sekretaer Knut Brautaset.

AEresmedle­m Rolf Svendsen gikk ut av styret og ble hedret for mangeårig deltagelse. Jan Aagre ble hedret for 50 års medlemskap. Carl Petter Due gikk av som leder av festkomite­en og ble hedret for flott innsats.

Tradisjone­n tro var det etterpå en utsøkt torskemidd­ag i hyggelig lag, denne gangen laget av Bjørn Berntsen fra Lillesand.

 ??  ?? NYTT STYRE: Dette er det nye styret i Grimstad Sjømannsfo­rening, foran fra venstre: Nicolay Svendsen og Arne Braathu. Bak fra venstre: H arald Andreassen, Aslak Thygesen, Kjell Stokkereit og Gunnar Skorpen.
NYTT STYRE: Dette er det nye styret i Grimstad Sjømannsfo­rening, foran fra venstre: Nicolay Svendsen og Arne Braathu. Bak fra venstre: H arald Andreassen, Aslak Thygesen, Kjell Stokkereit og Gunnar Skorpen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway