Grimstad Adressetidende

Dette brudebilde­t er blitt verdenskje­nt

Brudeparet fra Grimstad har blitt kjent verden over, etter at blant annet brudesiden Junebug Wedding valgte et av brudebilde­ne deres som et av årets flotteste bryllupsbi­lder i 2017.

- BRYLLUP b Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Å havne i bunken av de flotteste bryllupsbi­ldene på denne nettsiden, er noe av det gjeveste en bryllupsfo­tograf kan oppnå. Verden over har nå sett bildet av brudeparet fra Grimstad.

I tillegg til å havne på bildesiden til dette nettstedet, er det også publisert på andre bryllupsfo­rumer. Det er blant annet publisert i Daily Mail, Huff Post, Metro og Daily Mirror.

– Det er jo gøy at bryllupet vårt på en måte kan leve litt lengre da, for det var jo en utrolig fin dag. All aere til fotografen Melanie, det er hun som har fått denne prisen, og vi er selvsagt utrolig fornøyde med bildene våre, sier Marie Nellevine Siegmund Kalvehagen, som er bruden på bildet.

Dyktig fotograf

Hun kommer fra Landvik, men er gift med Rasmus Siegmund Kalvehagen, som har familie som har et småbruk ute i Homborsund, naermere bestemt i Kjekstadve­ien. Bildet er tatt i en liten vik i området der.

– På bildet ser det jo ut som at det var dårlig vaer hele dagen, men det var faktisk sol nesten hele tiden, det bare kom en skikkelig byge når vi tok bilder, og det var da hun fanget dette øyeblikket, sier Marie Siegmund Kalvehagen. Hun forteller at det ikke var noen tilfeldigh­et at nettopp Melanie Ng ble valgt som bryllupsfo­tograf.

– Jeg jobber selv som journalist i Faedreland­svennen, og er opptatt av bilder. Da vi planla bryllupet var en dyktig fotograf noe av det vi ville prioritere. Jeg fant Melanie på en nettside, og etter å ha sett bildene hennes på Instagram var jeg solgt. Bildene hennes er litt kunstneris­ke, og det var akkurat slike bilder jeg kunne tenke meg. Vi er veldig fornøyde, sier hun.

Melanie Ng er en anerkjent fotograf, som kommer fra Singapore, men som holder til i Oslo. Hun reiser verden over og tar bilder.

– Vi visste at det kanskje var vanskelig å få Melanie til å komme hit, da hun har mange oppdrag, men det at det var på Sørlandet, og at vi hadde et spesielt bryllup der vi var opptatt av gjenbruk og slik, det gjorde at hun fikk lyst til å komme hit, forteller Marie Siegmund Kalvehagen.

– Er det dette bildet dere har på veggen hjemme?

– Nei, det er faktisk ikke det. Vi har valgt to bilder som er tatt i samme setting, men hvor vi kikker mer rett fram. Men vi har selvsagt dette bildet i et album, sier hun.

Opplevelse å vaere i Grimstad

Fotografen selv synes det var stor stas å fotografer­e i Homborsund.

– Det var helt fantastisk å vaere i Grimstad. Hele byen var så livlig, folk var så avslappet, koste seg i båtene sine, og det var en spesiell stemning der. Jeg bodde på Ibsen Cafe, og det var et utrolig sjarmerend­e og hyggelig sted å bo. Bryllupet var også fantastisk, med utrolig flotte mennesker. Det var så mye kjaerlighe­t i luften, og det var rett og slett en fantastisk opplevelse for meg å ta bilder i Grimstad. Stedet har fått en spesiell plass i hjerte mitt, og jeg kan ikke vente til å komme tilbake, sier hun.

Kåringen, hvor de 50 beste bildene blir vist, er en årlig konkurrans­e på nettstedet Junebug Wedding, som er en av de mest prestisjet­unge bryllupssi­dene i verden. I alt kom det inn 6.000 bilder til konkurrans­en, bilde fra Homborsund var et av de 50 beste. Men hva liker så fotografen selv med bildet?

– Jeg elsker dette bildet fordi det er så uplanlagt. Det er bare et spesielt øyeblikk som jeg heldigvis klarte å fange. Jeg tok bryllupsbi­lder av Rasmus og Marie da det plutselig begynte å bøtte ned, og deres forlovere skyndte seg å finne fram paraplyer. Maries brudepiker hjalp til med å ordne kjolen, så den ikke skulle bli våt. Jeg knipset dette kaoset, og jeg elsker dette bildet enda mer enn bildene jeg tok etterpå, sier fotografen Melanie Ng.

– Det er så ekte, og det viser hvilke fantastisk­e venner disse to har i sine liv, legger hun til.

 ?? BEGGE FOTO: MELANIE NG/ASSEMBLAGE.NO ?? KAOS: Det ble plutselig litt kaotisk, da det dukket opp en skikkelig regnbyge i bryllupet til Marie og Rasmus Siegmund Kalvehagen. Øyeblikket fanget fotografen Melanie Ng. I tillegg til brudeparet er forloverne Charlotte Skarpeteig, Silje Utne Bjørke,...
BEGGE FOTO: MELANIE NG/ASSEMBLAGE.NO KAOS: Det ble plutselig litt kaotisk, da det dukket opp en skikkelig regnbyge i bryllupet til Marie og Rasmus Siegmund Kalvehagen. Øyeblikket fanget fotografen Melanie Ng. I tillegg til brudeparet er forloverne Charlotte Skarpeteig, Silje Utne Bjørke,...
 ??  ?? VAKKERT: Fotografen fanget flere vakre øyeblikk av brudeparet Marie og Rasmus Siegmund Kalvehagen.
VAKKERT: Fotografen fanget flere vakre øyeblikk av brudeparet Marie og Rasmus Siegmund Kalvehagen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway