Grimstad Adressetidende

Forventer trøkk og tempo

Fredag møter Jerv Vindbjart i årets første treningska­mp. Jerv-trener Arne Sandstø forventer mye av spillerne i årets første test.

- b JERV b Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Fredagens kamp blir et fint avbrekk i en ellers tøff treningspe­riode. Vi er inne i vår egen boble nå, og trener ni økter på fem dager i disse dager. Det blir bra å møte et annet lag nå, og forholde seg til noen andre enn oss selv, sier Arne Sandstø.

I januar handler mye av treningen om mengde, og det er nok noen tunge Jerv-bein som vil løpe ut på kunstgress­et på Myra fredag. Men til tross for det, forventer Sandstø seg fullt trøkk i kampen.

– Vi skal ha trøkk og tempo i alt vi gjør, og jeg forventer at spillerne løper seg helt tomme, at de jager hverandre og at vi slipper inn få mål. Det blir det viktigste, sier han.

Fokus på forsvaret

I fjorårets sesong slapp Jerv inn svaert mange mål, og det defensive fungerte ikke optimalt. Den siste tiden har laget jobbet med dette, og Sandstø håper på resultater allerede nå.

– Vi har jobbet mer med det defensive enn det offensive, så jeg forventer meg at vi har tatt steg der, sier han.

I kampen må han klare seg uten flere sentrale spillere. Andreas Hagen, Brice Wembangomo, Jan Jenssen, Vegard Somdal og Tobias Collett er alle ute med skader og blir ikke å se i kampen, Michael Ogungbaro er småsyk og usikker, og den nye keeperen, Øystein Øvretveit er bortreist i begravelse.

– Vi har 15–16 spillere tilgjengel­ige på fredag, og jeg forventer at de gir bånn gass, sier Sandstø.

Nye fjes

Den siste tiden har Jerv hatt trioen Qudus Lawal (spiss), Luke Ferreira (offensiv spiller, kan brukes flere steder på banen), og Vinicius Cesaretti (midtstoppe­r) på prøvespill. Alle spillere som Sandstø så da han var i USA for en tid tilbake. Ifølge Sandstø får vi se flere av dem i aksjon fredag.

– Et par av dem vil nok få spilletid på fredag. De skal vaere her ut januar, så tar vi en avgjørelse på om vi signerer dem da.

– Hvordan vil du bruke treningska­mpene i vinter?

– Det er hovedsakel­ig det på trening som vil avgjøre det. De som har stor nok innsats på trening fortjener også å spille kamper. Leverer de vi mener er de antatt beste spillerne nå, vil de få spilletid, og vi vil da bruke en tilnaermet førsteelev­er i treningska­mpene veldig ofte. Vi har mye kamplik trening til vanlig, så vi har god oversikt over hvordan de enkelte fungerer i kampsituas­jon, sier Sandstø.

– Har dere flere nye spillere på vei inn?

– Vi er i dialog flere steder, men det må vaere rett timing overfor klubb, agent og spiller. Vi trenger to-fire spillere inn for at vi skal ha en fornuftig konkurrans­e om plassene. Vi trenger folk i alle ledd, sier Sandstø.

– Det er vår i lufta nå, det blir bare gøyere og gøyere å trene, og nå gleder vi oss til å spille kamp, legger han til.

 ?? ARKIVFOTO ?? VIL HA FULL INNSATS: Arne Sandstø forventer at spillerne løper seg helt tomme i fredagens kamp. De som leverer best innsats på trening i vinter vil også få spille kampene utover vinteren og våren.
ARKIVFOTO VIL HA FULL INNSATS: Arne Sandstø forventer at spillerne løper seg helt tomme i fredagens kamp. De som leverer best innsats på trening i vinter vil også få spille kampene utover vinteren og våren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway