Grimstad Adressetidende

Glemmer ikke tida i Grimstad Bokseklubb

Lørdag bokser Kai Robin Havnaa sin 12. proffkamp. Selv mener han at han ikke hadde vaert der han er i dag uten Grimstad bokseklubb.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

I tre år trente og konkurrert­e Kai Robin Havna med Grimstad Bokseklubb.

– Grimstad Bokseklubb, og saerlig trener Henning Lillejord, har betydd veldig mye for meg og karrieren min. Jeg begynte å bokse hos dem fordi at jeg hadde hørt at det var en veldig bra bokseklubb, noe det er. I tillegg reiser bokseklubb­en der på veldig mange stevner, og det førte til at jeg fikk gå veldig mange kamper. Det er det man blir bedre av, sier Kai Robin Havnaa til Adressa.

– Jeg fikk blant annet min første landskamp da jeg var med i Grimstad Bokseklubb, og det var de som fikk meg med der. Det var en spesiell opplevelse, forteller han.

Landslagsd­ebuten var i en landskamp mellom Norge og Skottland, i nettopp Skottland.

– Det satt 300 fulle skotter i salen, og slo i bordene. Jeg gikk siste kamp, og det kunne bli uavgjort om jeg vant. Treneren min hadde egentlig ikke helt troen på det, for jeg var bare med for å få litt erfaring. Etter andre runde så sa han til meg: Kai Robin, vinner du neste runde vinner du hele kampen, og så slo jeg han ut. Det er et av mine beste minner med Grimstad Bokseklubb, smiler Kai Robin.

Han skryter veldig av Grimstad-trener Henning Lillejord, som han fremdeles har god kontakt med.

– Det er Henning som har sittet aller mest i hjørnet mitt i de amatørkamp­ene jeg har gått, så han har gjort veldig mye for meg. Han sørger enda for at jeg får en del sparringpa­rtnere, så vi har jevnlig kontakt.

I alle de foregående proffkampe­ne til Havnaa blir han fremdeles ropt opp som at han kommer fra Grimstad, siden det var hans forrige klubb. Men det kan kanskje endre seg til helgen.

– Jeg er litt usikker, men det kan nok hende de bytter nå når jeg skal bokse her, sier han.

Ny motstander

For lørdag kveld braker det løs i Sør Amfi i Arendal, når Kai Robin Havnaa skal gå sin tolvte proffkamp. Oppladning­en har vaert fylt med mye drama, og så sent som torsdag ble det kjent at hans planlagte motstander­en ikke kommer på grunn av en bilulykke han har vaert i. Heldigvis fikk de tak i en ny motstander, og lørdag er det Daniel Vencl som står på motsatt side av ringen.

– Jeg fryktet litt at det ikke skulle bli kamp. Jeg fikk vite det for to dager siden, og det er klart at det blir en veldig omstilling når man da får en ny motstander. Nå møter jeg en lavere bokser, med helt andre bokseegens­kaper. Det gjør at alt jeg har visualiser­t må glemmes, og så må jeg bare begynne litt på nytt. Men slik er denne bransjen, det er uforutsigb­ar, og alt kan skje, sier bokseren.

Adressa treffer han i lokalene til Arendal Bokseklubb, hvor han har en av sine siste treningsøk­ter før lørdagens kamp. Etter endt økt kan han fortelle at han føler seg klar for det som venter på lørdag.

– Jeg tror det blir en røff kamp, en kamp som vil ta seg opp ganske fort, og kanskje blir det en tidlig kveld. Men jeg er klar for å knuse på, og denne økta ga meg gode svar. Jeg hadde bra fokus, og det føles bra ut i kroppen. Jeg føler meg veldig klar, sier han.

Prøver å nyte

Han ser fram til å konkurrere på hjemmebane, og han regner med å se mange folk fra Grimstad i salen.

– Det føles utrolig bra å skulle gå en kamp her på hjemmebane. Det kan godt hende det blir lenge til neste gang, så jeg nyter virkelig hvert sekund nå. Selv om jeg skulle tape, så har dette vaert et veldig bra opplegg, og det har vaert noe som folk har kunnet glede seg til. Det er en vinn-vinn-situasjon uansett hvordan det skulle gå, sier han.

Kampen til Havnaa går sent lørdag kveld. Han frykter derfor at det skal bli en lang dag, med mye venting.

– Jeg kommer til å stå opp så seint som mulig på lørdag, så skal jeg gå meg en tur, før jeg skal spise mitt siste måltid. Det er viktig med litt galgenhumo­r vet du, ler han. Deretter pakker han bagen og setter kursen mot Sør Amfi Arendal.

– Hva vet du om motstander­en din per dags dato?

– Jeg møter en bokser som har gått mange kamper i det siste. Han er 39 år, så dette er på en måte hans siste sjanse til å gjøre noe stort. Jeg har sett på sosiale medier at han trener hver dag, og forventer meg derfor en motstander­e som virkelig vil gi det siste han har på slutten av karrieren. Det blir en tøff kamp, men jeg er klar for å knuse på.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? BESTE MINNE: Kai Robin Havnaa debuterte for landslaget i 2013, og vant kampen. Trener Henning Lillejord fra Grimstad Bokseklubb var med, og satt i hjørnet.
FOTO: PRIVAT BESTE MINNE: Kai Robin Havnaa debuterte for landslaget i 2013, og vant kampen. Trener Henning Lillejord fra Grimstad Bokseklubb var med, og satt i hjørnet.
 ??  ?? INNBITT: Kai Robin var fokusert og i skikkelig modus da han dukket opp på treningen.
INNBITT: Kai Robin var fokusert og i skikkelig modus da han dukket opp på treningen.
 ??  ?? INPUT: Trener Joey Gamache gir Kai Robin Havnaa de siste instruksen­e idet han starter torsdagens trening.
INPUT: Trener Joey Gamache gir Kai Robin Havnaa de siste instruksen­e idet han starter torsdagens trening.
 ??  ?? KONSENTRER­T: Kai Robin var dypt konsentrer­t på treningen torsdag ettermidda­g. Trener Joey Gamache følger nøye med.
KONSENTRER­T: Kai Robin var dypt konsentrer­t på treningen torsdag ettermidda­g. Trener Joey Gamache følger nøye med.
 ??  ?? GOD STEMNING: Det var god stemning i bokselokal­ene til Arendal Bokseklubb, da Kai Robin Havnaa og et par andre bok
GOD STEMNING: Det var god stemning i bokselokal­ene til Arendal Bokseklubb, da Kai Robin Havnaa og et par andre bok
 ??  ??
 ??  ?? sere trente torsdag ettermidda­g.
sere trente torsdag ettermidda­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway