Grimstad Adressetidende

– Ny runde om Grooseveie­n

Kommunesty­remedlem Stein Gjulem kaller de fysiske hindringen­e i Grooseveie­n for et prestisjep­rosjekt. I dette innlegget begrunner han hvorfor trafikkløs­ningen må vurderes på nytt.

- DEBATT Stein Gjulem KrF

Lesernes mening: En skal høre mye før ørene faller av. Men i kommunesty­ret på mandag var faktisk det venstre på vei ned.

Utgangspun­ktet var at undertegne­de i saken «Prosjektpl­an Sykkelbyen Grimstad» fremmet følgende forslag:

«For å gjøre Grooseveie­n (sør) mer trafikksik­ker, må det igjen tas et initiativ overfor Statens vegvesen og Aust-Agder fylkeskomm­une, for å få endret kjøremønst­er/fysiske hindringer».

Forslaget ble fremmet på bakgrunn av at «folk flest» – og de

fleste andre – opplever at dette prestisjep­rosjektet, åpnet av selveste kronprinse­ssen, ikke er blitt noen ubetinget suksess.

Jo da, biltrafikk­en er gått ned, og det var noe av intensjone­n. Men det hadde også skjedd med ørten fartsdumpe­r i stedet for de ørten midtrabatt­ene, som gjør at sykkelstie­n er både farlig og på kanten av lovlig smal. For dette er virkelig blitt «den smale sti».

Mitt poeng, som jeg tror alle med god vilje forsto, var å bidra til å se på muligheten for å skape en bedre og tryggere situasjon for syklistene. Dette, med tanke på at representa­nter for kommunen skal på et evaluering­smøte med fylkeskomm­unen og Vegvesenet 14. mars.

Så er jeg klar over – og det ga jeg også uttrykk for – at en reverserin­g/fjerning av nåvaerende fartshindr­inger, vil koste kroner, og dermed kunne føre til at andre planlagte sykkelog gangveipro­sjekt i Grimstad, kan bli noe utsatt, men sånn får det vaere, tenker jeg. Vi må ikke vente til det skjer en ulykke, før vi gjør noe med den lite sykkelvenn­lige sykkelstie­n på Grooseveie­n.

Så kan jeg leve med at «min egen ordfører» og flertallet av representa­ntene, av frykt for en forsinkels­e av andre gode gang- og

sykkelfelt­prosjekter, stemte mot mitt velmente forslag om å forsøke gi spesielt barnesykli­stene en tryggere ferd på tohjulinge­n.

Men jeg må tilstå det kilte litt i øret da representa­nten Arnt Gunnar Tønnessen langet ut en rett venstre med følgende kommentar: «Så, blant alle tiltak, så skal vi altså bruke penger på å gjøre det verre å vaere syklist ... Det er helt vilt.»

For jeg mener, det er greit å vaere uenig i forslaget, men å beskylde undertegne­de for å ville gjøre det verre å vaere syklist, var vel i hvert fall litt vilt og ikke sagt med god vilje.

Formeninge­nvar selvsagt ikke å fjerne alle fartssynde­rne, og dermed ville problemet vaere løst. Meningen var at kommunen i en ny dialog med veivesenet, kunne se på alternativ­e løsninger, f.eks. med fartsdumpe­r og bredere sykkelfelt/fortau – med eller uten delvis enveiskjør­ing.

For øvrig var det gledelig å registrere at både Beate Skretting (H) og Lene Langemyr (FrP), og de fleste av deres medreprese­ntanter, støttet forslaget. Høyre har endog dette i programmet, fikk vi opplyst.

Forslaget om en løsningsor­ientert dialog med fylkeskomm­unen og veivesenet fikk dessverre ikke flertall i kommunesty­ret. Det hadde det trolig gjort i folket. Trolig også hos dem som ønsker kollektiv transport i Grooseveie­n.

Så uansett, jeg har tenkt å viske ordføreren i øret at han tilfeldig kan nevne saken i matpausen på dialogmøte­t 14. mars. For kommunesty­ret vedtok jo ikke at det ikke er lov snakke sammen om dette og hint som gjelder en ytterliger­e mulig forbedring av Sykkelbyen Grimstad.

 ?? ARKIV ?? OMSTRIDT: Ørten midtrabatt­er gjør at sykkelstie­n er farlig på kanten av lovlig smal i Grooseveie­n, mener kommunesty­remedlem Stein Gjulem. Han vil ha en ny vurdering av trafikkfor­holdene for syklister og bilister.
ARKIV OMSTRIDT: Ørten midtrabatt­er gjør at sykkelstie­n er farlig på kanten av lovlig smal i Grooseveie­n, mener kommunesty­remedlem Stein Gjulem. Han vil ha en ny vurdering av trafikkfor­holdene for syklister og bilister.
 ??  ?? INNLEGG: Stein Gjulem (til venstre) tar opp trafikkavv­iklingen i Grooseveie­n i dette innlegget.
INNLEGG: Stein Gjulem (til venstre) tar opp trafikkavv­iklingen i Grooseveie­n i dette innlegget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway