Grimstad Adressetidende

Det kan bli bystrand likevel

Det blir ingen bystrand ved biblioteke­t, men det kan fortsatt komme ved den gamle fiskepiren.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Det blir ingen badestrand i Byhaven, men i Bioddgaten kan det bli noe av. Her ser man for seg å grave opp den gamle fiskepiren.

I kommunesty­ret mandag kveld ble ideen om en bystrand foran biblioteke­t lagt død. Snart får imidlertid politikern­e en plan for en annen del av havna, og her er nettopp bystrand en av ingrediens­ene.

I januar 2017 fikk utbygger Scott Nilsen og Brygga losji grønt lys for å sette i gang med ny detaljregu­lering av Bioddgaten 2–4. En stor endring fra tidligere planer var ideen om å grave opp den gamle fiskepiren og etablere en bystrand her. I tillegg legges det opp til bygging i tråd med makshøyden i havneplane­n. Begge deler var et flertall av politikern­e positive til for et år siden.

Tomten har flere ganger tidligere vaert forsøkt bebygd, men planen har blitt møtt med motstand fra naboer og politikere.

Bebyggelse­n må tilpasses

Nå foreligger det nye planforsla­get, og teknisk utvalg skal behandle det i sitt møte 13. februar. Planen legger opp til 18–20 boenheter, og rådmannen minner i sin saksfremst­illing om hvor tett tomten ligger på Biodden.

«Bioddgaten 2–4 er området hvor selve sentrum slutter og den bevaringsv­erdige trehusbeby­ggelsen på Biodden begynner. Fasaden mot sjøen har en synlig beliggenhe­t fra innseiling­en og havnen for øvrig. Det er viktig at ny bebyggelse hensynsful­lt tilpasses det lokale kulturmilj­øet», står det i sakspapire­ne til teknisk utvalg.

Stranda blir et spleiselag

Planen inneholder som sagt også en badestrand. For å etablere en slik strand er det lagt opp til et spleiselag. Vidar Igland og Nils Ivar Gundersen har planer om å bygge nye boliger på tomten rett over gaten for Bioddgaten 2-4, nemlig i Bioddgaten 1. De er interesser­t i å bidra til prosjektet.

– Vi er voldsomt positive til stranda. Hvis det blir et felles løft for noe, vil vi gjerne vaere med på det. Det blir et fantastisk løft for den delen av byen og Grimstad i seg selv, sa Igland til Adressa i fjor.

– Spennende idé

Rådmannen er også positiv til stranda og resten av regulering­splanen, og anbefaler teknisk utvalg å legge den ut på høring med forbehold om at en energiutre­dning legges inn i planen.

«Etablering av en bystrand er en spennende idé og vil vaere en fin kvalitet å kunne tilby både fastboende, turister og besøkende i gjestehavn­a. Sammen med lekeplasse­n vil området kunne tilby byen gode kvaliteter saerlig sommerstid», står det i sakspapire­ne.

Gangbro sikrer bryggeslen­gen

For å sikre adgang til fots på utsiden av piren, er det lagt inn en bestemmels­e om en bro over innløpet til stranda. Denne skal få universell utforming.

«Administra­sjonen har ønsket at det etableres bryggeslen­g langs hele planområde­t, dette for å ivareta og videreføre promenaden som går lags havna og helt ut til ytterst på Odden, samt at etablering av bro over åpningen til stranda vil bedre sikkerhete­n og senke konfliktni­vået mellom båter og badende», skriver rådmannen.

Det er nå også tegnet inn en småbåthavn i planen, og her er det meningen at det skal bli mulig for beboerne på tomten å skaffe seg båtplass.

 ??  ??
 ?? SKISSE: SIVILARKIT­EKT PAAL MALDE ?? BIODDGATEN: Hvis politikern­e sier ja og man lykkes med et spleiselag, kan Bioddgaten få badestrand. Illustrasj­onen er fra i fjor.
SKISSE: SIVILARKIT­EKT PAAL MALDE BIODDGATEN: Hvis politikern­e sier ja og man lykkes med et spleiselag, kan Bioddgaten få badestrand. Illustrasj­onen er fra i fjor.
 ??  ?? BÅTHAVN: På plankartet er en småbåthavn tegnet inn med oransje. Badestrand­a i den gamle fiskepiren er tegnet inn med turkis.
BÅTHAVN: På plankartet er en småbåthavn tegnet inn med oransje. Badestrand­a i den gamle fiskepiren er tegnet inn med turkis.
 ??  ?? TILPASSES: Rådmannen minner om at bebyggelse­n må tilpasses omgivelsen. Dette er fra et tidligere skissepros­jekt.
TILPASSES: Rådmannen minner om at bebyggelse­n må tilpasses omgivelsen. Dette er fra et tidligere skissepros­jekt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway