Grimstad Adressetidende

En tullete tradisjon

-

Det er ikke

blant de største samfunnsut­fordringen­e, verken lokalt eller globalt, men likevel verdt å diskutere – nemlig det halvårlige ritualet med å stille klokka frem og tilbake.

I et innlegg

i VG skriver Erle Maria Sørheim om at både Finland og Sverige vurderer å ta saken opp i EU. «Å stille klokka var kanskje lurt da det ble innført i Tyskland i 1916. I krigstid måtte man spare på alt, også olje, men hvorfor vi i vår moderne tid skal trenge å stille klokka to ganger i året er uten enhver fornuftig begrunnels­e. I stedet skaper det forvirring, stress og depresjon. Ville vintermørk­et kommet så brått og slått oss så hardt hvis vi faktisk fikk venne oss til det noen minutter av gangen? Nei, selvfølgel­ig ikke», fortsetter hun.

Sommertid er en

god idé, og gjør at vi får utnyttet dagslyset i vår nordlige del av kloden. Men at vi stiller klokka en time tilbake siste søndagen i oktober er bare meningsløs­t i vårt moderne samfunn. Vi mister en time med dagslys på ettermidda­gen, da de fleste er ferdig på jobb. At det blir noe lysere på morgenen har folk lite glede av, da de fleste likevel jobber innendørs.

Finnene og svenskene

bør få gjennomsla­g for å droppe å stille klokka. Det er rett og slett en tullete tradisjon som vi bør kvitte oss med. Vi heier på sommertid hele året.

 ??  ?? MØRKT: Er det et poeng i å stille klokka slik at det blir enda mørkere om ettermidda­gen?
MØRKT: Er det et poeng i å stille klokka slik at det blir enda mørkere om ettermidda­gen?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway