Grimstad Adressetidende

Ledigheten øker i Grimstad

Mens arbeidsled­igheten synker på landsbasis, er det blitt flere uten jobb i Grimstad på nyåret.

- peer@gat.no

Det viser de siste tallene fra Nav. Det ble drøyt 40 flere arbeidsled­ige her i kommunen i løpet av januar. Totalt er ledigheten i Grimstad nå 3,7 prosent, og det er høyere enn fylkessnit­tet. Til sammen er 412 personer uten jobb i kommunen. Grimstad ligger på nivå med Arendal, Risør og Tvedestran­d, mens ledigheten er langt lavere i Lillesand og i innlandsko­mmunene.

Høyest i landet

Ledigheten i Aust-Agder er på 3,4 prosent og utgjør 1.913 personer. Det er 200 flere enn i forrige måned og 347 faerre enn for ett år siden.

– Selv om Aust-Agder har landes høyeste ledighet i januar, er det fortsatt bedring i arbeidsmar­kedet. Det er normalt at ledigheten øker noe i vintermåne­dene, uttaler Nav-direktør i Aust-Agder, Hilde Høynes, i en pressemeld­ing.

Høynes slår fast at det er fortsatt bedring i arbeidsmar­kedet. Hun sier at NAV opplever et større trykk fra arbeidsgiv­ere med ledige stillinger.

– Vi bistår både store og mindre virksomhet­er med å finne kvalifiser­t arbeidskra­ft. 20. februar arrangerer vi sommerjobb­messe for tre kommuner i østfylket, og skal bidra til å fylle 50 stillinger. All kompetanse innen helse- og sosialfag er saerlig etterspurt, sier Høynes.

Ledige stillinger

I januar var det registrert 862 ledige stillinger i Aust-Agder på nav.no. I januar 2017 var det registrert 789 ledige stillinger. Det er størst tilgang på ledige stillinger innenfor helse, pleie og omsorg (373) og butikk- og salgsarbei­d (94) samt bygg og anlegg (58).

I Aust-Agder er ledigheten lavest blant ledere (19) og undervisni­ng (20), etterfulgt av akademiske yrker (23). Naeringene med flest ledige er industriar­beid (350), bygg og anlegg (274) og reiseliv og transport (199).

 ??  ?? STØRST: Industri, bygg og anlegg er naeringene med størst arbeidsled­ighet. I Grimstad er arbeidsled­igheten nå 3,7 prosent, ifølge Nav.
STØRST: Industri, bygg og anlegg er naeringene med størst arbeidsled­ighet. I Grimstad er arbeidsled­igheten nå 3,7 prosent, ifølge Nav.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway