Grimstad Adressetidende

Klare med ski og show

Det er ca. en uke til årets Skifestiva­l. Kuldegrade­ne er på plass, og snart kommer snøen også. Lørdag 10. februar er det ski, show og talenter i fokus.

- SKIFESTIVA­L

– Alt er på stell og det meste er klart før årets skifestiva­l lørdag 10. februar, sier skifestiva­lgeneral Rune Nøstvik.

Stafett

Ifølge ham er det kun snøen som mangler.

– Den situasjone­n er ikke ny for oss. Vi krysser fingrene for nysnø til uka, og vaermeldin­gen ser lovende ut, sier han.

Fredag 9. februar er det dugnad.

– Vi har over 60 frivillige som stiller med snøskuffer og spader. Vi får hjelp av «gutta» i kommunen med maskiner som henter snøen for oss. Uten dem hadde dette vaert nesten helt umulig, fortsetter Nøstvik.

5. klasse-stafetten er et årlig innslag under festivalen, og Nøstvik forteller at det er mange lag påmeldt.

– I år får vi også besøk av en skole fra Arendal. Da har vi et kretsmeste­rskap på gang.

Voksenstaf­ett blir det også, og flere lag har meldt seg på. Det er likevel plass til enda flere.

– I fjor var vi med og da vant vi, men vi synes det var litt få lag med, sier Jostein Halvorsen, butikksjef for Kiwi Biesletta, og legger til at det da var litt for lett å vinne. I år ønsker de derfor hardere konkurrans­e.

Unge talenter

– Gjerne godt trente motstander­e, sier han og mener det hadde vaert gøy med en skikkelig dagligvare-kamp.

– Vi har ligget i hardtrenin­g i et år og har spisset formen, avslører han. – Nytt av året er at vi skal bruke unge talenter til «gratiskons­erten» i bakgården på Apotekerga­arden. Vi har hyret inn Eline Simonsen Lehland og Tara Eirin Folgerø fra Grimstad ungdomssko­le til å synge for alle oppmøtte, forteller Nøstvik og sier at det da også blir spandert pizzasnurr­er.

– Vi får reprise av Grimstad skifestiva­ls egen OL-flokedans med dansere fra Holviga ungdomssko­le. Utover kvelden vil vi skape Norges beste afterski på Apotekerga­arden. Her vil bandet JonnyB levere de beste coverlåten­e fra scenen, og mot slutten vil DJ SnowLove og DJ HmbrSound løfte taket på Gaarden, lover han.

 ?? ARKIVBILDE ?? IKKE LIKE LETT: Voksenrenn­ene har vaert show for publikum før også. Her er et bilde fra 2012.
ARKIVBILDE IKKE LIKE LETT: Voksenrenn­ene har vaert show for publikum før også. Her er et bilde fra 2012.
 ?? ARKIVBILDE ?? FULL FART: stabelen. Det er alltid snø i Grimstads gater når Skifestiva­len går av
ARKIVBILDE FULL FART: stabelen. Det er alltid snø i Grimstads gater når Skifestiva­len går av
 ??  ?? BRAKER SAMMEN: De ansatte på Kiwi på Biesletta (t.v.) ser gjerne at motstanden blir større under voksenrenn­et. I midten står Eline Simonsen Lehland som skal opptre under gratiskons­erten på Apotekerga­arden. Skifestiva­lens folk til høyre.
BRAKER SAMMEN: De ansatte på Kiwi på Biesletta (t.v.) ser gjerne at motstanden blir større under voksenrenn­et. I midten står Eline Simonsen Lehland som skal opptre under gratiskons­erten på Apotekerga­arden. Skifestiva­lens folk til høyre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway