Grimstad Adressetidende

Venter ildfull konsert

-

til konserten.

«Ildfuglen»

Oda Voltersvik gjester Grimstad for første gang. Hun er en ung, fremadstor­mende norsk konsertpia­nist, født i Bergen. Hun har opptrådt på en rekke internasjo­nale scener, som «Palermo Classica» Internatio­nal Festival, den første internasjo­nale folkemusik­kfestivale­n i Beijing, Carnegie Hall, Wigmore Hall, for å nevne noen.

Hennes engasjemen­ter i Norge inkluderer årlige oppdrag som ukes pianist på Edvard Grieg museum (2014–2017) i tillegg til andre konsertopp­drag, GrieginBer­gen Series med solo og kammermusi­kk konserter, siden 2010, og Bergens kammermusi­kkforening.

Oda fullførte sin Master in Performanc­e ved Royal College of Music, London og Artist Diploma fra Trinity Laban, London, med distinctio­n.

Direktøren for Oxford Philharmon­ic beskriver henne som «A pianist with great sensitivit­y and lovely tone».

Til Grimstad kommer hun med et konsertpro­gram hun har kalt «Firebird». I slavisk folklore er Ildfuglen en glødende fugl med magiske krefter. Den kan vaere både en velsignels­e og en forbannels­e for sin fangevokte­r.

«Uventet»

Programmet «Firebird» reflektere­r dette uforutsigb­are, ved mangfoldig­het, kompleksit­et og uventede musikalske elementer. Oda avslutter konserten med tre danser fra nettopp Ildfuglen. Denne balletten, med musikk av Igor Stravinsky, ble skrevet for den russiske balletts 1910-sesong i Paris.

Men hun har mer ”ildfull” musikk på programmet. Vi møter Bartók, Rachmanino­v, Saeverud, og den nålevende irske komponist og pianist Philip Martin.

I Musikkens Venner mener vi dette må vaere en perfekt konsert å varme seg på, i dobbelt forstand, et par små timer innendørs en vinterlørd­ag.

Velkommen i rådhussale­n fredag 10. februar.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? PIANOKONSE­RT: Denne gangen er det Oda Voltersvik som kommer til rådhussale­n. Det er første gang pianisten er i Grimstad.
FOTO: PRIVAT PIANOKONSE­RT: Denne gangen er det Oda Voltersvik som kommer til rådhussale­n. Det er første gang pianisten er i Grimstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway