Grimstad Adressetidende

Rekorder i fleng for svømmerne

Grimstad svømmeklub­b stilte med en dyktig gjeng i årets tradisjons­rike Skagerak Swim.

- SVØMMING Grimstad Svømmeklub­b

Det tradisjons­rike stevnet Skagerrak Swim ble i helga arrangert av KSA for 32. gang med 620 deltakere fra 58 klubber i Norden. Dette er et av Norges største stevner og oppstart av langbanese­songen.

Svømmerne fra Grimstad Svømmeklub­b imponerte med gode plassering­er og satte personlige rekorder på de fleste øvelsene. Mange forbedret til og med tidene sine fra kortbane.

Siden det er flere vendinger i et kortbaneba­sseng, med muligheten for å øke farten ved fraspark og undervanns­svømming, er tider som settes i 25-metersbass­eng 1–4 sekunder raskere på kortbane.

Alle store mesterskap holdes imidlertid på langbane (50-metersbass­eng) mens svømmerne i Grimstad kun har tilgang på et lite 25-metersbass­eng.

– Den siste måneden har vi tatt turen til Aquarama i Kristiansa­nd for å få litt langbanetr­ening på lørdager, forteller trener Lise Lothe, som savner bedre treningsfa­siliteter i Grimstad.

Sikret NM-deltakelse

For tiden er det tre Grimstadun­gdommer som trener og represente­rer svømmeklub­ber i Kristiansa­nd blant annet for å få bedre treningsmu­ligheter.

Av disse imponerte Nora Naessen som represente­rer Team Sør/KSA med å ta hele fire krav til NM-senior og seks krav til NM-junior under stevnet. I tillegg landet hun en finaleplas­s på 50 meter bryst.

Klare for årets høydepunkt

De yngre svømmerne fra Grimstad brukte Skagerak Swim som gjennomkjø­ring før LÅMØ neste helg. Denne årsklassem­ønstringen er sesongens store mål, og svømmerne viser god form.

Mats-André Andreassen, som er rangert som nummer fire til LÅMØ, sikret seg finaleplas­s på 50 meter butterfly under helgens stevne.

Trener Lise Lothe kvalifiser­te seg også til finalen på 50 meter rygg, men sto over for å ikke ta plassen for ungdommen.

Grimstad stilte stafettlag på 4x50 meter fri for herrer, men måtte trekke seg fra de andre stafettene grunnet sykdom i laget. Resultaten­e til Grimstadsv­ømmerne ser du til høyre på denne siden.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? I KRISTIANSA­ND: Denne gjengen represente­rte Grimstad Svømmeklub b på stevnet.
FOTO: PRIVAT I KRISTIANSA­ND: Denne gjengen represente­rte Grimstad Svømmeklub b på stevnet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway