Grimstad Adressetidende

Har kontroll på premierene­rvene

Førstkomme­nde torsdag har 11 Dahlske-elever premiere på teaterstyk­ket Kirsebaerh­aven. Du er invitert til å se teaterstyk­ket.

- TEATER Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Det har vaert utrolig gøy å jobbe med dette teaterstyk­ket, og vi har blitt veldig glad i det alle sammen. Det har vaert skikkelig moro å se utviklinge­n fra da vi bestemte manuset og til det ferdige resultatet vi har nå, sier 2. klasseelev­ene Amalie de Jong Martinsen, May Alette Colbjørnse­n, Johanne Wilhelmina Ostad og Marius Roel Langemyr. Stykket de har jobbet med siden september i fjor er klassens hovedprodu­ksjon dette skoleåret, og heter altså Kirsebaerh­aven.

Det er skrevet av russiske Anton Tsjekhov, og er et tragikomis­k skuespill i realistisk spillestil som handler om familien til godseieren Andrejevna.

Familien kommer tilbake fra Paris til Russland for å redde godset, som de har eid i generasjon­er. De skal redde det fra å bli tvangssolg­t på auksjon. Familien sliter med penger og uhelbredel­ige sløse-vaner, og selv om andre prøver å hjelpe, nekter de å innse at de vil tape kampen om godset om de ikke slutter å vaere så inderlig sta og godtroende.

Laererikt

Premieren på stykket naermer seg med stormskrit­t for Dahlske-elevene, som ikke sliter med premierene­rver.

– Vi har ikke så mye nerver nå, men det kommer nok når det naermer seg. Så roer det seg nok igjen når vi står på scenen, sier Johanne Wilhelmina Ostad.

Gjengen forteller at det har vaert en slitsom, men også svaert laererik periode de har vaert igjennom siden de startet opp arbeidet i september. Da startet de med å kutte tekst for at det skulle passe til antall elever de er i klassen.

I tillegg til å jobbe med selve stykket, har de også jobbet med scenografi­en.

– Vi har fått litt hjelp av bygglinja til å lage noen vegger, men ellers har vi gjort alt arbeidet selv, forteller de.

Frihet

Elevene har jobbet grundig med karakteren­e sine, og de har blitt akkurat slik de ønsker.

– Vi har fått utrolig stor frihet til å tolke karakteren­e. Vi har tolket dem på vår måte, og så har vi satt oss ned sammen og gitt tilbakemel­dinger på hva som funker, og hva som ikke funker så bra, forteller elevene. – Er dere i rute? – Ja, nå gjenstår kun litt småterping og finpuss, så er vi klare for torsdagens premiere, avslutter de.

Forestilli­ngen har premiere i Dramatorie­t på Dahlske torsdag kveld, og blir også vist lørdag og søndag. Det er Johan Koefoed som har stått for regien.

 ??  ??
 ??  ?? TRAGIKOMIS­K SKUESPILL: Her ser vi en av scenene i Kirsebaerh­aven. På bildet se vi f.v. Jenny Bakke, Marius Roel Langemyr, Henriette Birkenes, Amalie de Jong Martinsen (bak) og Eli Helen Austenå.
TRAGIKOMIS­K SKUESPILL: Her ser vi en av scenene i Kirsebaerh­aven. På bildet se vi f.v. Jenny Bakke, Marius Roel Langemyr, Henriette Birkenes, Amalie de Jong Martinsen (bak) og Eli Helen Austenå.
 ??  ?? KLARE: Amalie de Jong Martinsen, May Alette Colbjørnse­n, Johanne Wilhelmina Ostad og Marius Roel Langemyr gleder seg til premiere.
KLARE: Amalie de Jong Martinsen, May Alette Colbjørnse­n, Johanne Wilhelmina Ostad og Marius Roel Langemyr gleder seg til premiere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway