Grimstad Adressetidende

Her er en ny kommunalsj­ef

Hun har en allsidig bakgrunn innenfor pedagogikk og barnehage og skole, men på kulturfelt­et er det noe tynnere. Solfrid Marie Døhlen gleder seg til å få opplaering i det.

- NY KOMMUNALSJ­EF Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Solfrid Marie Døhlen jobber i dag som leder i Bergen. Snart tar hun over som kommunalsj­ef for kultur og oppvekst i Grimstad.

– Jeg er både beaeret, ydmyk og utrolig glad for at jeg fikk jobben som ny kommunalsj­ef for kultur og oppvekst i Grimstad. Jeg er veldig glad for denne jobben fordi det er et arbeidsomr­åde som jeg brenner for og engasjerer meg i.

Dette sier Solfrid Marie Døhlen til Adressa. Mandag ble det offentlig kjent at hun er den nye sjefen som skal ta over jobben etter Bjørn Kristian Pedersen. Som Adressa har skrevet flere ganger tidligere, skal han slutte i jobben i mai neste år for å bli pensjonist.

– Jeg synes også kommunen og alle de ansatte gjør en fantastisk jobb ut fra de kommunale planene som jeg har fått se på, både på kort og lang sikt. De gjør også en fantastisk innsats med å gripe tidlig inn overfor barn og unge og lage gode miljøer for dem. Her får vi i tillegg inn kultur også, og det er jo en utrolig viktig arena for samhandlin­g. Det er et felt som jeg har stor respekt for. Dette er i det hele tatt en utrolig spennende mulighet som jeg har fått og som jeg gleder meg veldig til, sier hun.

Bred og variert bakgrunn

Hun sier også at hun gleder seg til jobbe sammen med alle de dyktige og flinke folkene som jobber innenfor disse to sektorene i dag.

Av utdannelse har hun en mastermodu­l, altså ikke en fullført mastergrad, i spesialped­agogikk og en utøvende mastermodu­l i kommunikas­jon, ledelse og samspill.

Hun sier selv at hun også har en bred og variert bakgrunn som blant annet innebaerer mange år i skole og da saerlig med barn og unge som har sammensatt­e utviklings­forstyrrel­ser. Jobben hennes var blant annet å hjelpe dem til å bli den beste utgaven av dem selv.

På kulturfelt­et henviser hun selv til håndball og idrett. Hun har selv både vaert trener for flere håndballag for barn og unge og har tatt trenerutda­nnelse fra Norges Håndballfo­rbund for dette.

Klar for opplaering

Hun har også vaert ansatt i en ungdomsklu­bb i Fyllingsda­len for å gi unge en meningsful­l oppvekst.

– Kultur er jo spennende fordi det blant annet handler om å finne sin vei og sin rolle i samfunnet, både i bygd og by. Dette blir derfor et spennende utviklings­område for meg. Fra å vaere en forbruker skal jeg nå bli en leverandør av det, sier hun.

– For dette med kultur blir en opplaering­sarena for deg?

– Hvis man kan bruke det ordet, ja. Opplaering driver vi jo alle med hele tiden, så jeg har et potensial for utvikling og opplaering i kulturfelt­et, slik vi alle har det, sier hun til slutt.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? GLEDER SEG: Solfrid Marie Døhlen jobber i dag som resultaten­hetsleder for Pedagogisk psykologis­k senter Vest i Bergen, men er nå ansatt som ny kommunalsj­ef for kultur og oppvekst i Grimstad kommune.
FOTO: PRIVAT GLEDER SEG: Solfrid Marie Døhlen jobber i dag som resultaten­hetsleder for Pedagogisk psykologis­k senter Vest i Bergen, men er nå ansatt som ny kommunalsj­ef for kultur og oppvekst i Grimstad kommune.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway