Grimstad Adressetidende

Heiet Havnaa til seier

Etter elleve proffkampe­r var tiden kommet for Kai Robin Havnaas første på hjemmebane. Og hvilken hjemkomst det ble.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Henning Lillejord og co. fra Grimstad bokseklubb var ringside da Kai Robin Havnaa vant sin tolvte proffkamp i Sør Amfi lørdag kveld.

For ikke mange år siden, naermere bestemt i 2012, startet Kai Robin Havnaa sin boksekarri­ere i Grimstad bokseklubb. Her skulle han snart bli både norgesmest­er og norsk landslagsb­okser i amatørboks­ing.

Etter en forholdsvi­s kort periode som amatør og tre år i Grimstad bokseklubb, bestemte risørgutte­n seg for å satse som proffbokse­r, og fulgte dermed i faren Magnes fotspor. Magne Havnaa ble verdensmes­ter i cruiservek­t i 1990, samme vektklasse som sønnen bokser i nå.

The homecoming

Lørdag kveld var tiden kommet for hans tolvte kamp som proff og den første på hjemmebane. De elleve første var vunnet, og nok en gang var Havnaa favoritt.

Denne kampen var likevel noe helt spesielt, ettersom den skulle bokses på hjemmebane foran 2000 tilskuere i Sør amfi på Myra. Stevnet hadde også det passende navnet «The homecoming».

Etter at kveldens andre kamper var unnagjort, var det tid for kveldens høydepunkt. Til storslagen musikk kom Havnaa inn i hallen, og mottok stående hyllest fra publikum.

Kort prosess

Første runde forløp uten stor dramatikk, men litt ut i andre runde fikk Havnaa stjernetre­ff. Med et presist slag sendte han tsjekkiske Daniel Vencl i kanvasen. Dommeren tok telling da tsjekkeren kom seg opp i knestående og etter hvert på beina igjen.

Kampen ble satt i gang igjen, men da gikk Havnaa på med voldsom kraft og sendte motstander­en ned i knestående igjen med en rask slagserie. Vencl kom seg opp og ville fortsette, men hjørnet hans hadde allerede kastet inn håndkleet, og kampen var over.

Da seieren var sikret sank Havnaa ned i knestående og gjemte ansiktet i hanskene. Deretter kunne han skrike av glede.

Drømmer om tittel

– Neste gang jeg står her og bokser på hjemmebane, har jeg lyst til å løfte et belte i vaeret, sa Havnaa ut i salen like etter at seieren var et faktum, og siktet til drømmen om å få gå en tittelkamp.

Havnaa er helt sikker på at han hadde vunnet også selv om kampen hadde fortsatt.

– Jeg kjente med en gang at jeg traff på knokene. Det var bare å følge opp. Jeg hadde aldri sluppet ham av kroken. Aldri, sier han til Viasats reporter.

– Ubeskrivel­ig stemning

Stemningen var god allerede før kampen begynte, og Havnaarope­ne kom taktfast i den korte perioden varte. Havnaa har tidligere bokset foran 10.000 mennesker i Oslo Spektrum, men den langt mer intime Sør amfi ga bedre støtte, mener Havnaa.

– Dette føltes som det dobbelte. Fantastisk ubeskrivel­ig, det må bare kjennes på kroppen. Det var en helt spesiell følelse, sier bokseren til Adressa.

Han setter stor pris på støtten fra hjemmefans­en, som også inkluderte en stor gjeng fra Grimstad bokseklubb.

– Det er fantastisk. Og jeg håper bokserne fra Grimstad bokseklubb er her og får motivasjon. Jeg kan ikke skjønne noe annet enn at dette bidrar til at det kommer en proffbokse­r fra Grimstad en gang og lager show, sier Havnaa. Etter seieren ventet nok en god fest, men ifølge Havnaa hadde han fått beskjed av Nisse Sauerland i Team Sauerland om ikke å feire for voldsomt.

– Så kanskje de har noen planer for meg ganske snart, sier han med et lurt smil til pressen i garderoben etter kampen.

Les også om Havnaas heiagjeng fra Grimstad bokseklubb på side 16.

Neste gang jeg står her og bokser på hjemmebane, har jeg lyst til å løfte et belte i vaeret. Kai Robin Havnaa

 ??  ??
 ??  ?? SKRIKET: Etter flere måneder med forberedel­ser og trening, var det hele over før to runder var gått. Da kom gledesskri­ket.
SKRIKET: Etter flere måneder med forberedel­ser og trening, var det hele over før to runder var gått. Da kom gledesskri­ket.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway