Grimstad Adressetidende

Vil ha utbedring av veien til Homborsund straks

I naermere 30 år har det vaert jobbet for en sikrere vei ut til Homborsund. I dette innlegget krever Gunnar Arntsen at kommunen handler før en alvorlig ulykke skjer.

- Gunnar Arntsen

Lesernes mening: Veien

til Homborsund-Eide-trafikksik­kerhet.

I mange år,

ja siden 1990, har det vaert jobbet med å få en sikker vei fra fylkesvei 420 og til Homborsund, fylkesvei 37. Da Eide skole ble tatt i bruk i 1993, satt undertegne­de i trafikksik­kerhetsutv­alget i Grimstad kommune.

Vi jobbet aktivt

med å få en sikrere vei fra Omre–Homborsund og Hombor-Homborsund (fylkesvei 37) uten at det har lyktes.

Undertegne­de var innom

ordførerko­ntoret til davaerende ordfører Oddvar Skaiaa. Jeg ble da forespeilt at fra kommunens side var denne strekning på 3 eller 4 plass på prioriteri­ngslista fra kommunen og dette var på begynnelse­n av 90-tallet. Oddvar Skaiaa var ordfører fra 1992 og til 1995.

Dette var jo

oppløftend­e å høre at vi var på prioriteri­ngslista for å få en sikrere skolevei fra den gang E18 (nå fylkesvei 420) til Homborsund, et sted som det etter hvert har blitt både byggefelt og spredt bebyggelse.

Siden den gang

har trafikksik­kerhetsutv­alget blitt lagt ned. Nå var vi riktignok ikke et utvalg som kunne bevilge penger, men et utvalg som kunne mase på de rette personer og utvalg for å få til ting når det gjaldt trafikksik­kerhet.

Vi har hatt

flere ordførere i tiden etter Skaiaa, uten det har skjedd så mye her i Homborsund og Eide, i hvert fall ikke når det gjelder å utbedre veien.

Veilys fra Omre

og til Homborsund er det blitt, men veien er like smal og svingete siden den ble asfaltert for mange år siden. Jeg vet at mange folk og lag har satt søkelyset på dette med veien uten det har blitt resultater ut av det.

Nå er det

vel rett og rimelig at Grimstad kommune straks setter fokuset på veiene her ute. Vi betaler jo også skatt til kommunen. Men du verden så tregt det går i denne kommunen.

I hvert fall

har det gått 30 år uten at det har skjedd noe. Kravet fra oss som bor her i Eide må vaere at veien utbedres både fra Omre og Hombor ut til Homborsund, med gang- og sykkelvei og veilys fra Hombor og til Enge Torv og at broa over Engekilen utbedres.

Jeg har registrert

at mange ulykker har skjedd, saerlig fra Omre og utover, fartsgrens­en er generelt 60 km/t. selv om det er altfor høy fart på bakgrunn av veiens beskaffenh­et, men jeg tror ikke det er realistisk at det kan bli lavere fart, tviler på om en får Vegvesenet eller politiet med på det.

Men jeg har

et forslag til strakstilt­ak som burde kunne gjennomfør­es uten at kommunen går konk av den grunn. Skyt ned fjell og utbedre svingene slik at siktsonene blir bedre.

Selvfølgel­ig må ikke

dette bli en sovepute for kommunen, men at de nå straks bevilger pengene til nye, bedre og sikrere vei i dette området. Dette må skje før en alvorlig ulykke skjer.

 ??  ?? INNLEGG: Gunnar Arntsen skriver i dette innlegget at kommunen straks må bevilge penger til ny, bedre og sikrere vei fra fylkesvei 420 og ut til Homborsund. Bildet er tatt i forbindels­e med en utforkjøri­ng i 2017.
INNLEGG: Gunnar Arntsen skriver i dette innlegget at kommunen straks må bevilge penger til ny, bedre og sikrere vei fra fylkesvei 420 og ut til Homborsund. Bildet er tatt i forbindels­e med en utforkjøri­ng i 2017.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway