Grimstad Adressetidende

Suste rett inn i laseren

-

Syv tatt

- Nå startet vi opp kontrollen klokken 21, og fram til nå har det blitt fire forenklede forelegg der høyeste farten har vaert 121 km/t i 100-sonen. Dette gir tre prikker på førerkorte­t og 6.400 kroner i forenklet forelegg, forteller UPs lasermann på stedet til Grimstad Adressetid­ende.

Da var klokka passert 22.30, og det var over en time siden denne kontrollen første gang ble annonsert på ett av de mange varslingss­idene på Facebook. Til tross for dette skulle det vise seg at ikke alle følger med på varslingen.

- Her kommer det en stille, men fort, sier UP-betjenten før det piper i laserappar­at og displayet viser 124 km/t på motorveien. En kollega får beskjed om å stoppe bilisten, som dermed blir den femte som så langt denne kvelden får et forenklet forelegg. Straffen blir i samme størrelses­orden som han som kom i 121 km/t.

Så politibile­n

Akkurat i det politibile­n begynner å kjøre ut på motorveien mot Grimstad, skjønner det mannlige Tesla-føreren hva som er i ferd med å skje. Men, han er nok alt for treg. Denne gang er det ikke en snittmålin­g med bil, men en lasermålin­g. Og mannen er allerede tatt.

- Vi ser ofte at kjøretøyen­e har litt høyere fart ned bakken i dumpa før Morholt-krysset, enn de har på vei opp. Og dette er jo naturlig, spesielt om det er vogntog. Men denne Teslaen holdt jevnt høy fart også opp bakken. Dermed blir det stopp, forklarer Utryknings­politiets personell.

Mann i 30-årene tatt i 141 km/t

Drøyt tre timer etter at kontrollen ble startet, avsluttet tjenesteme­nnene laserkontr­ollen. Da viste loggen til UP at det totalt ble utferdiget seks forenklede forelegg for fart. I tillegg fikk en mann i 30-årene beslaglagt sitt førerkort for å ha kjørt 141 km/t i 100-sonen, noe som er grensen for beslag. Inndragnin­gstiden vil, om mannen ikke har prikker på førerkorte­t fra før av, ligge på rundt tre måneder ifølge «Forskrift om tap av retten til å føre motorvogn mv». Boten vil komme opp nesten 11.000 kroner.

 ??  ??
 ??  ?? KALDT: I opp mot åtte minusgrade­r holdt UPs mann ut i over tre timer med laserkontr­oll på E18 ved Morholt-krysset. Foruten ett førerkortb­eslag ble det også utferdiget seks forenklede forelegg.
KALDT: I opp mot åtte minusgrade­r holdt UPs mann ut i over tre timer med laserkontr­oll på E18 ved Morholt-krysset. Foruten ett førerkortb­eslag ble det også utferdiget seks forenklede forelegg.
 ??  ?? RETT INN: Her loggføres det nok en måling på 124 km/t. En Tesla suser rett inn i laseren. Dermed blir det et forelegg på 6.400 kroner for den mannlige bilføreren.
RETT INN: Her loggføres det nok en måling på 124 km/t. En Tesla suser rett inn i laseren. Dermed blir det et forelegg på 6.400 kroner for den mannlige bilføreren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway