Grimstad Adressetidende

Tilbyr tre foredrag

Vårens tre foredrag fra Kirke- og kulturakad­emiet er klare.

- KIRKE OG KULTUR

Kirke- og kulturakad­emiet starter neste uke opp med sine arrangemen­ter for vårhalvåre­t. Alle arrangemen­tene vil finne sted i Grimstad rådhus.

Konsekvens­er

Onsdag 14. februar vil temaet vaere «Den andre til evig tid».

Foredraget presentere­r sentrale kulturelle, ideologisk­e og religiøse epoker i Europa med vekt på konsekvens­ene disse fikk for den jødiske minoritete­n. Hvordan har det vaert mulig for jødene å overleve? Omdreining­spunktet er kirkens holdninger gjennom tidene, med Martin Luther som reformasjo­nens far.

Det er Berit Reisel, som er norsk psykolog og spesialist i klinisk psykologi, som kommer. Reisel ble født i en svensk flyktningl­eir, etter at foreldrene flyktet fra Norge under holocaust. De bosatte seg i Norge igjen i 1947.

Grunntonen

Onsdag 21. mars kommer professor Jon-Roar Bjørkvold for å fortelle om «Den musiske grunntonen som former mennesker og land».

Lengst inne og dypest nede ligger «ein fyrste song», grunntonen i oss.

Holdt i hevd gjennom generasjon­er, blir denne grunntonen til en musisk renning i nasjonsvev­en. Styrkes den, styrkes vi. Hva med grunntonen – nå? Jon-Roar Bjørkvold er forfatter, foredragsh­older og Professor Emeritus i musikkvite­nskap ved Universite­tet i Oslo.

Bøkenes bok

Det siste arrangemen­tet denne våren blir 18. april. Da er det Hans Johan Sagrusten som vil holde foredraget «Det store puslespill­et». Jakten på de tidligste manuskript­ene i Bibelen. Sagrusten har skrevet to spennende bøker om manuskript­ene som ligger til grunn for bøkenes bok, Bibelen. Med sin jakt på Bibelens tidligste manuskript­er viser Sagrusten hvordan virkelige historiske hendelser, overgår både fiksjonen og fantasien.

Hans J. Sagrusten er utdannet teolog og prest.

Vi ønsker velkommen til våre arrangemen­ter!

 ??  ?? VÅRPROGRAM: Solveig Bolstad Haga og Camilla Rom fra Akademi for kirke og kultur i Aust-Agder.
VÅRPROGRAM: Solveig Bolstad Haga og Camilla Rom fra Akademi for kirke og kultur i Aust-Agder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway