Grimstad Adressetidende

Aksepterer erstatning­ssummen – ikke betingelse­n

Ragnar Holvik tar imot setterådma­nnens fornyede tilbud om å få dekket hans advokatutg­ifter, men aksepterer fortsatt ikke betingelse­n som følger med.

- Kjetil Karlsen

Dette går fram av et brev fra varsleren av innkjøpssa­ken, Ragnar Holvik, til KS Advokat Geir S. Winters.

Det var 11. desember i fjor at kommunesty­ret hadde oppe saken der Holvik krevde 300.000 kroner i oppreisnin­g/ erstatning og dekking av saksomkost­ninger. Holvik har vist til at han har brukt 158.844,- av egen lomme på advokatutg­ifter, og har bedt om å få dette dekket.

Da kommunesty­ret behandlet saken i fjor sa flertallet nei til å etterkomme Holviks krav om erstatning/ oppreisnin­g. De sa imidlertid ja til å dekke Holviks utgifter til reise og opphold på poliklinik­ken JobbFast i Bergen med inntil 10.000 kroner.

De ga også setterådma­nn Tron Bamrud fullmakt til å inngå avtale med Holvik om å dekke et beløp setterådma­nnen anser passende med hensyn til Holviks advokatutg­ifter. De la også til at «En bindende avtale krever formannska­pets godkjennin­g.»

Kom med nytt tilbud

På vegne av setterådma­nnen tilbød derfor KS Advokat Geir S. Winters i en e-post 20 desember i fjor å dekke 50.000 kroner av Holviks samlede advokatutg­ifter. Han viste blant annet til at kommunen i en annen sak hadde gitt en varsler 40.000 kroner til det samme.

I tillegg til dette tilbudet kom imidlertid Winters også med et krav om at Holvik måtte godta at han ikke lenger har noe erstatning­skrav mot Grimstad kommune. Dette kunne overhodet ikke Holvik akseptere. Han ville heller ikke akseptere erstatning­ssummen på 50.000 kroner.

18. januar i år kom så advokat Winters med et nytt tilbud til Holvik. Denne gangen var summen økt til 70.000 kroner, men betingelse­n om at han måtte godta at han ikke lenger har noe erstatning­skrav mot Grimstad kommune, sto fortsatt ved lag.

Skjønner ikke innholdet

Dette får rådmannens spesialråd­giver til å reagere. I et brev han har sendt til formannska­pet, med kopi til advokat Winters, skriver han at «Brevene har en form som det rett og slett er en helsemessi­g belastning å skulle forholde seg til.»

«Winters bruker i siste brev tre sider på å forklare at tilbudet fra kommunen har økt fra 50 til 70 tusen. Jeg har fremdeles ikke forstått hva som forsøkes formidlet i dette brevet. På bakgrunn av de erfaringer jeg har gjort i sakens anledning, har jeg ingen som helst tillit til advokat Winters. På denne bakgrunn svarer jeg nå, som ved første brev før jul, direkte til formannska­pet», skriver Holvik i brevet.

Han skriver også at han ikke kan se at kommunesty­rets vedtak hjemler at setterådma­nnen kan knytte betingelse­r til dekning av advokatutg­ifter. Han viser også til prinsippet om likebehand­ling i forvaltnin­gen, og at det ikke ble stilt slike betingelse­r overfor økonomisje­f Helge Moen da han fikk dekket 40.000 kroner av sine advokatutg­ifter i fjor.

«Og trolig heller ikke til rådmannens advokatutg­ifter i samme sak. Etter det jeg har fått oppgitt, fikk rådmannen dekket alle sine utgifter til advokat», skriver Holvik.

Aksepterer pengesumme­n

Etter at han nok en gang forteller hvilken enorm belastning denne saken har vaert både for ham, hans kone og familie, og hvilke store omkostning­er dette har påført dem alle, aksepterer han til slutt tilbudet om å få dekket 70.000 kroner av advokatutg­iftene hans.

«Men jeg synes det er dypt urettferdi­g at jeg i det hele tatt skal sitte igjen med personlige utgifter i denne saken – Kr 90.000», skriver han, og legger til at han uansett ikke godtar en betingelse «om at jeg må gi fra meg mitt rettsvern.»

«Det er en ugyldig betingelse da den ikke er hjemlet i kommunesty­rets vedtak», avslutter han brevet.

Advokat Geir S. Winters sier til Adressa at han ikke vil kommentere Holviks forslag til løsning, det er det setterådma­nn Tron Bamrud som må gjøre. Han sier også at han bare registrere­r Holviks beskrivels­e om at han ikke har tillit til advokaten.

– Spørsmålet er jo hva som er begrunnels­en hans for dette, men det må han nesten svare for selv. Jeg har bare registrert fremgangsm­åten og ordbruken hans, og den kommentere­r jeg ikke, sier han.

Det lyktes ikke Adressa å få kontakt med setterådma­nn Tron Bamrud mandag til tross for både tekstmeldi­ng og gjentatte forsøk på å ringe.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway