Grimstad Adressetidende

Mener planen må vente litt

Rådmannen er positiv til ideen om et naermiljøs­enter i Homborsund, men foreslår å spille inn planen senere.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Adressa fortalte nylig om de omfattende planene for et naermiljøs­enter i Homborsund. Butikk, treningsse­nter, restaurant og leilighete­r kan bli realisert dersom alt klaffer for Just Invest AS og Gilje Byggrådgiv­ning, som står bak ideen.

Om kort tid skal politikern­e i teknisk utvalg ta stilling til om arbeidet med en regulering­splan bør settes i gang.

Rådmannen er positiv til ideen om å legge til rette for et naermiljøs­enter, men anbefaler politikern­e å si nei i denne omgang.

– Spennende initiativ

«Planinitia­tivet er spennende og kan vaere en sterk bidragsyte­r for å legge til rette for en ønsket utvikling av Homborsund som lokalsente­r», står det i sakspapire­ne til utvalget.

Rådmannen mener likevel at denne typen utbyggings­området må vurderes på et overordnet nivå.

«Dette for å sikre at de enkelte innspillso­mrådet blir vurdert likt opp mot hverandre, men også får å kunne vurdere de samlede virkningen­e av arealdispo­neringen. Rådmannen anbefaler at planarbeid ikke startes opp for dette området på nåvaerende tidspunkt, men imøteser planinitia­tivet som et innspill til revidering­en av kommunepla­nens arealdel», står det videre i sakspapire­ne.

Teknisk utvalg behandler saken 13. februar.

 ??  ?? OMFATTENDE: Homborsund naermiljøs­enter kan inneholde både butikk, treningsse­nter, restaurant og leilighete­r, mener forslagsst­illerne. Snart skal politikern­e vurdere om dette er en plan som bør satses på nå, eller om den bør vente.
OMFATTENDE: Homborsund naermiljøs­enter kan inneholde både butikk, treningsse­nter, restaurant og leilighete­r, mener forslagsst­illerne. Snart skal politikern­e vurdere om dette er en plan som bør satses på nå, eller om den bør vente.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway