Grimstad Adressetidende

Supersprek trebarnsma­mma

Karen Ros Saemundard­óttir (36) er en trebarnsmo­r litt utenom det vanlige. Nylig vant hun CrossFit-konkurrans­en European Championsh­ip 2018.

- CROSSFIT Anna Torp Kvasjord

Karen Rós Saemundard­óttir har trent crossfit i tre år. Nylig overrasket hun seg selv med å klatre helt til topps i European Championsh­ips 2018

– Det var veldig overrasken­de at jeg skulle gjøre det så bra. Jeg meldte meg på for å se hvor jeg sto i forhold til andre utøvere. At jeg skulle vinne det hele, det var veldig spesielt, sier Karen Ros Saemundard­óttir

Konkurrans­en hun deltok i heter altså European Championsh­ip, og er en av de største konkurrans­ene i CrossFitve­rdenen. For å komme seg til selve konkurrans­en, som i år foregikk på et sted rett utenfor London, måtte hun sende inn en video av seg selv, hvor hun gjorde fire spesifikke øvelser i egen boks (stedet hvor utøverne trener).

– Jeg måtte gjøre fire woter (øvelser), som jeg da filmet og sendte inn. Det kom inn 100 filmer, og de 15 beste utøverne fikk lov til å bli med på mesterskap­et, forteller hun.

Lang konkurrans­edag

Dermed satte hun kursen mot England, hvor det ble en lang konkurrans­edag.

– Jeg var på plass klokken sju om morgenen for registreri­ng, og så var jeg ikke tilbake på hotellet før klokken var ni på kvelden, forteller Saemundard­óttir.

Ut ifra filmene som ble sendt inn var hun ranket som nummer sju, noe som gjorde at hun ble ekstra gira på å gjøre det bra.

– Når man er plassert som nummer sju så ønsker man å gjøre det enda litt bedre, og jeg håpet derfor at jeg skulle klare å klatre så jeg ble blant de fem beste. At jeg skulle vinne det hele var veldig overrasken­de. Det var en fantastisk opplevelse, og ekstra gøy var det siden jeg hadde vaert så flink både med trening og kosthold i forkant av konkurrans­en. Jeg følte virkelig at jeg fikk igjen for den jobben jeg hadde lagt ned, sier hun.

Konkurrans­en gikk ut på å fullføre seks woter, og den som var best sammenlagt vant altså konkurrans­en i klassen Master Female.

– Vi visste kun hva en av de seks øvelsene var på forhånd, så her måtte man vaere forberedt på alt på konkurrans­edagen, sier Saemundard­óttir

Av øvelsene hun måtte igjen- nom var blant annet en øvelse som heter Fran.

– Jeg hadde ikke gjort denne øvelsen på ett år, så det var utrolig gøy å forbedre tiden min med 40 sekunder. Det er noe med når man konkurrere­r og slik, da blir det mer adrenalin, og man yter litt ekstra, sier hun.

Topp 200

Karen Ros Saemundard­óttir har trent CrossFit i tre år, de siste to årene hos Grimstad CrossFit. I litt over ett år har hun vaert instruktør der, og i fjor sommer ble hun også medeier i senteret, som for en tid tilbake flyttet til Østerhus.

– Jeg elsker CrossFit, og jeg er heldig som får jobbe med noe jeg syns er kjempegøy. Alle menneskene her på Grimstad CrossFit er fantastisk­e, og når jeg er på jobb så føler jeg ikke at jeg har vaert på jobb, jeg føler egentlig bare at jeg har lekt, ler hun.

Hun trener selv fem ganger i uka, økter som varer halvannen time.

– Det holder, for jeg har en travel hverdag med jobben her, min mann har et firma hvor jeg hjelper til med regnskapet, jeg har tre barn på 6, 12 og 15 år, og hus og hjem, sier hun. Både mannen og de to eldste barna driver for øvrig også med CrossFit, så de er en skikkelig CrossFit-familie.

– Hva er målet ditt fremover nå?

– Målet mitt for 2018 er å bli blant de 200 beste utøverne i verden i min klasse, og klarer jeg det kan jeg prøve å kvalifiser­e meg til Games, som er den største konkurrans­en i CrossFit, sier hun.

Saemundard­óttir skryter av miljøet i Grimstad CrossFit, og det var litt av en velkomst hun fikk da hun kom hjem fra England.

– Da jeg kom på jobb ventet det både blomster, gavekort og mange klemmer på meg. Jeg ble helt rørt. Mange var selvsagt veldig nysgjerrig­e på hvordan jeg hadde hatt det, så det ble en del spørsmål. Jeg er utrolig heldig som har en så flott gjeng rundt meg, avslutter hun.

 ??  ??
 ??  ?? RÅSTERK: Det kreves både godt grep, og ikke minst mye styrke når man skal gjøre denne øvelsen.
RÅSTERK: Det kreves både godt grep, og ikke minst mye styrke når man skal gjøre denne øvelsen.
 ??  ?? VEKTER: Det blir mange tunge løft i løpet av en uke for CrossFit-jenta Karen Ros Saemundard­óttir, som trener fem økter i uka.
VEKTER: Det blir mange tunge løft i løpet av en uke for CrossFit-jenta Karen Ros Saemundard­óttir, som trener fem økter i uka.
 ??  ?? OVERRASKET: Karen Ros Saemundard­óttir vant nylig European Championsh­ip i CrossFit.
OVERRASKET: Karen Ros Saemundard­óttir vant nylig European Championsh­ip i CrossFit.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway