Grimstad Adressetidende

Fant håndvåpen etter po

En rekke politienhe­ter jaktet tirsdag kveld etter en 19 år gammel mann som var etterlyst av Oslo politidist­rikt.

- VAEPNET AKSJON red@gat.no

Rett før klokken 23 tirsdag kveld ble siktede pågrepet etter en løpetur fra Bergeli til Bergemoen. Kort tid etter ble også et håndvåpen funnet i området.

Vaepnet politi

Det var utferdiget en pågripelse­sbegjaerin­g på mannen fra et afrikansk land fra Oslo politidist­rikt. Hvilken type kriminalit­et mannen var etterlyst og ønsket pågrepet for, kan ikke Agder politidist­rikt fortelle. Dette må Oslo politidist­rikt ta seg av. Kriminalva­kta ved Oslo politidist­rikt og operasjons­sentralen ved Oslo politidist­rikt kunne rett før midnatt natt til onsdag ikke gi mer informasjo­n i saken. Dette fordi de ennå ikke var informert om at en av «deres» ettersøkte var pågrepet i Grimstad.

Etter hva Adressa erfarer, har flere politipatr­uljer i et par timer jaktet på den etterlyste mannen. Etterforsk­ningen ledet dem til Bergeli-området, men da politiet kom til stedet, hadde den 19 år gamle rømlingen stukket derfra.

Kort løpetur

– Vi kom over vedkommend­e igjen i naerheten av Bergemoen, og etter en kort løpetur ble mannen pågrepet. Han vil nå bli transporte­rt inn til arresten i Arendal. Jeg vet at han er begjaert pågrepet av politiet i Oslo, men noen ytterliger­e detaljer omkring dette kan jeg ikke si så mye om nå, forteller innsatsled­er Arnt Roger Lyngmyr ved Arendal politistas­jon på stedet.

– Det kom inn tips om at mannen kunne vaere bevaepnet, og dermed valgte vi å bevaepne oss. Da rømlingen ble pågrepet, var han ikke i besittelse av noe våpen, så en politihund skal derfor søke langs den løypa han har brukt mellom Bergeli og Bergemoen for å se om vi kan finne et eventuelt våpen, legger han til.

Måtte bruke gass

Da Adressa kom fram, var det fortsatt fire politipatr­uljer igjen på Bergemoen i naerheten av Montér, der den yngre mannen ble pågrepet. Minst to andre politipatr­uljer skal ha forlatt stedet kort tid etter at den etterlyste var fanget.

– Nå har jeg nettopp fått melding om at patruljene som har søkt med hund i området ved Bergemoen, har funnet et håndvåpen. Om dette er en revolver, en pistol, et ekte våpen eller en replika, er for tidlig å si noe om. Noen flere detaljer omkring dette må vi komme tilbake til senere. Om dette våpenet kan knyttes til den pågrepne eller ikke, er for tidlig å si noe om nå, sier operasjons­leder ved Agder politidist­rikt, Lars Hyberg, ved 23.30-tiden til Adressa.

Hyberg kan videre bekrefte at det mannen har ropt på stedet, om at han har blitt «gasset», stemmer. Politiet måtte bruke pepperspra­y for å få kontroll på vedkommend­e og situasjone­n i forbindels­e med pågripelse­n. Det måtte også settes på «spyttehett­e» på siktede før han ble satt inn i cellebilen ettersom han spyttet flere ganger inne i politiets stasjonsvo­gn.

En del kriminalit­et

Den 19 år gamle mannen skal ha vaert etterlyst av politiet i Oslo for en rekke forskjelli­ge lovbrudd og kriminalit­et, men det har ikke lyktes Grimstad Adressetid­enden å få klarhet i hvilken type forhold det her er snakk om. Mannen, som får status som siktet, blir sittende i arresten til onsdag morgen før det gjøres noe mer med saken.

På Bergemoen var det også andre personer av utenlandsk opprinnels­e som kom til da politiet hadde pågrepet 19-åringen. De fikk marsjordre av politiet og forlot området uten store protester. Kort tid etter iverksatte politiet søk med fire mann og hund for å lete etter våpenet som siktede kunne ha kastet fra seg i området mellom Bergeli og Bergemoen.

Det tok ikke mange minuttene fra søket ble iverksatt til politiets sporhund hadde snust opp et håndvåpen. Det var for øvrig ikke politiet i Oslo som informerte Agder politidist­rikt om at rømlingen kunne vaere bevaepnet. Denne typen informasjo­n skal politiet ha fått tak igjennom andre kanaler, blant annet etterretni­ngsinforma­sjon.

Jourhavend­e jurist ved politiets enhet sentrum i Oslo politidist­rikt, Gina Salvesen, bekrefter at politiet etterforsk­er en sak, men vil av hensyn til den ikke si noe ytterliger­e om saken.

 ??  ?? DYKTIG: Ved å følge sporet til rømlingen klarte til slutt politihund­en å snuse seg fram til et håndvåpen. Dette sjekkes nå for eventuell kobling mot siktede.
DYKTIG: Ved å følge sporet til rømlingen klarte til slutt politihund­en å snuse seg fram til et håndvåpen. Dette sjekkes nå for eventuell kobling mot siktede.
 ??  ?? SPYTTET: Ettersom det pågrepne 19-åringen spyttet en del, da det ble brukt pepperspra­y på mannen, satte politiet på siktede en spyttehett­e.
SPYTTET: Ettersom det pågrepne 19-åringen spyttet en del, da det ble brukt pepperspra­y på mannen, satte politiet på siktede en spyttehett­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway