Grimstad Adressetidende

Får besøk fra getto i Jackson

Den verdenskje­nte misjonaere­n Amy Lancaster er hovedtaler­en når det inviteres til Kvinner i Nettverk i misjonskir­ken til helgen.

- FORENINGSL­IV Janicke Yttervik janicke@gat.no

Misjonaere­n Amy Lancaster kommer fra gettoen i Jackson Mississipp­i til Grimstad.

Hun er hovedtaler på Kvinner i Nettverks Kvinnekonf­eranse 9. og 10. februar.

Fikk pris av FBI

– Amy og mannen David leder «We Will Go Minestery» som har sitt misjonsste­d i Jackson Misisippi. Gjennom et sterkt kall ga Gud henne en drøm om å se byen Jackson, en tøff getto uten håp, forvandlet av Guds lys og kraft. I 2016 mottok hun FBIs aerespris for kommunalt lederskap fra Washington D.C., fra FBI direktør James Comey, forteller Astri Weber Gellein Laurendz, leder for Kvinner i Nettverk Aust-Agder.

Med seg som taler har Lancaster kronprinse­sse Mette Marits forlover, Linda Tånevik.

Linda Tånevik har vaert i Grimstad før, i fjor var hun blant andre en av talerne på et annet arrangemen­t i misjonskir­ken.

Sterk historie

– Det var en knallsukse­ss, hvor over halvparten kom fordi de ville høre på forloveren til Mette Marit. Og Linda har en sterk historie, fra å vaere en rotløs ungdom, til å bli lege og misjonaer, sier Weber Gellein Laurendz.

Som lege og misjonaer i Mosambik dro Tånevik ett år til Jackson for å tjenestegj­øre hos Amy. Nå kommer altså Lancaster og Tånevik sammen til Grimstad som talere på den femte regionskon­feransen til Kvinner i Nettverk Aust-Agder.

Fredag og lørdag 9. og 10. februar blir det nå et arrangemen­t i i Grimstad misjonskir­ke. Og konferanse­n er for kvinner og jenter i alle aldre

– De som nå er påmeldt er fra 16 til 90 år. Jenter og kvinner i alle aldre er hjertelig velkommen til kvinnekonf­eransen med dette spennende temaet: #påloggetgu­d. Vi tror at disse dagene vil oppleves som et spa fra himmelen, sier Weber Gellein Laurendz.

 ?? ARKIVFOTO ?? MISJONSKIR­KEN: Linda Tånevik og Astri Weber Gellein Laurendz er å finne i misjonskir­ken fredag og lørdag.
ARKIVFOTO MISJONSKIR­KEN: Linda Tånevik og Astri Weber Gellein Laurendz er å finne i misjonskir­ken fredag og lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway