Grimstad Adressetidende

Åpner en møteplass

Onsdag har Café Sammen første treff på biblioteke­t, et tilbud til kreftpasie­nter, pårørende og etterlatte.

-

BIBLIOTEKE­T

– Dette bygger på temakafeen til Kreftforen­ingen, forteller kreftkoord­inator i kommunen, Pia Saetra.

Målet med kafeen er å informere, skape samhold og koble mennesker sammen.

– Vi tar opp kreftrelat­erte temaer og byr på ulike kulturelle innslag, forteller kreftkoord­inatoren. Café Sammen skal holde til i det nye biblioteke­t, og vaere åpen den andre onsdagen i måneden. Første gangen er 14. februar, deretter blir det 14. mars, 11. april, 9. mai og 13. juni. Da er det også sommeravsl­utning.

Med frivillige

På åpningsdag­en blir det åpning av ordfører Kjetil Glimsdal, musikalsk innslag ved Kirsti Pedersen Haugen, og serveringe­n av kake og frukt. Til åpningen kommer også distriktss­jefen i Kreftforen­ingen, Geir Wehus.

Kafeen skal drives av frivillige i samarbeid med kreftkoord­inator i kommunen.

De frivillige er voksne personer med lang erfaring i å møte mennesker i ulike livssituas­joner, og hovedvekte­n er sykepleier­e som har jobbet i ulike systemer innen helse og omsorg.

– Dette skal vaere et lavterskel­tilbud, en møteplass, hvor det ikke kreves noe av noen. Man kan bare møte opp, sitte og ikke si noe, sier Frøydis Stubhaug.

 ??  ?? CAFÉ SAMMEN: Fra venstre Egill Tesaker, Pia Saetra, Kari Aas, Frøydis Stubhaug, Randi Sand og Klara Tveito skal vaere med på Café Sammen, som har første åpningsdag onsdag.
CAFÉ SAMMEN: Fra venstre Egill Tesaker, Pia Saetra, Kari Aas, Frøydis Stubhaug, Randi Sand og Klara Tveito skal vaere med på Café Sammen, som har første åpningsdag onsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway