Grimstad Adressetidende

– Her må veiene må utbedres

Erling E. Haegeland tar kraftig til orde for at fylkesveie­ne til Hesnes og Homborsund må utbedres og bli sikrere.

- DEBATT Erling E. Haegeland

Lesernes mening: Homborsund­veien

og Hesnesveie­n. Dette er to fylkesveie­r som absolutt trenger utbedring. Ingen av veiene er forkjørsve­ier. Begge har mange farlige avkjørsler, utrygge skoleveier, uten gang- og sykkelvei, uoversiktl­ige svinger. Dessuten stor fare for dyrepåkjør­sler på grunn av tett vegetasjon lang veitraseen­e. De er dårlig egnet for tungtransp­ort, campingvog­ner og bobiler.

For å si det kort: Liv behøver ikke å gå tapt før veiene blir utbedret. Begge veiene har mange ulykker i løpet av året, men i de fleste tilfellene blir ikke dette registrert på grunn av at lokale biler/traktorer hjelper kjøretøyen­e opp på veien igjen, eller hjem til bileier eller verksted.

I begge områdene Homborsund og Hesnes er det planer om større utbygginge­r innen naering og bolig. Det kan da ikke vaere riktig at disse utbygginge­ne skal stå på vent, til kommunen eller fylket finner en utbygger som skal bekoste utbedringe­n av veiene?

Nå er det snart ikke mer enn i underkant av to år, før vi blir ett fylke, ett Agder. Når vi i 2020 blir samlet med Vest-Agder, er det helt sikkert mange fylkesveie­r som også i vest trenger utbedring. Vil da våre lokale fylkesveie­r få en lavere prioritet eller? Jeg mener også at dette ikke må bli en «kamp» i media mellom to meget farlige fylkesveie­r, men at vi sammen får kommune og fylket til å si: Ja takk, begge deler! Før vi blir ett fylke.

 ??  ?? DÅRLIGE VEIER: Erling Haegeland mener at veiene til Homborsund og Hesnes må bli sikrere og bedre. Bildet viser en strøbil på Hesnesveie­n.
DÅRLIGE VEIER: Erling Haegeland mener at veiene til Homborsund og Hesnes må bli sikrere og bedre. Bildet viser en strøbil på Hesnesveie­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway