Grimstad Adressetidende

Holvik-saken sett fra tribunen

Geir G. Skjelbred skriver i dette innlegget at det er åpenbart at kommunen ikke ønsker varslere som Ragnar Holvik.

- DEBATT Geir G. Skjelbred

Lesernes mening: Holviksake­n kommunen vil ikke betale varslerens advokatutg­ifter». Sett fra «tribunepla­ss».

Hvis vi nå velger å se dette fra en sosialpsyk­ologisk synsvinkel, så trenger vi ikke å ta på oss noen mental blådress for raskt å «sense» tankegange­n bak kommunens agering , eller mangel på sådan.

Det er relativt kjent at både etater og enkeltpers­oner opptrer med forskjelli­g/ulik argumentas­jon i tilsvarend­e like saker - ut i fra mulige konsekvens­er = «belønning/straff» i naer eller fjern fremtid. «Holvik-saken» synes for meg å vaere en typisk slik sak. Her er det stor forskjell på idealpolit­ikk og realpoliti­kk.

Synlig - vil «vi» gjerne fremstå som dyktige og idealistis­ke, men når dette begynner «å koste» - enten prestisjem­essig eller direkte på pungen, så velger vi ofte «minste kostnads vei». For meg er dette åpenbart i denne saken.

Her er det avdekket at både kommunens administra­sjon og politikere - har opptrådt til dels meget kritikkver­dige. Og når den samme administra­sjon og politikere skal ta stilling til denne nå landskjent­e synliggjør­ing - blir det for noen, som salt i såret - mentalt sett. «Dette må vi for all del ikke oppmuntre til» - verken nå eller senere - er en ikke ukjent tankegang, selv om vi selvfølgel­ig, utad er idealister og stiller oss meget positive til «varslere».

Dette er en av virkelighe­tens pragmatisk­e dilemma i denne saken. For de fleste i Grimstad så er det ganske åpenbart at kommunen ikke ønsker slike varslere - spesielt ikke når de er så dyktige og grundige som spesialråd­giver Ragnar Holvik - fy for all del.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway