Grimstad Adressetidende

Sykleklubb­en har fått herrelag

De siste årene har de beste mannlige syklistene i byen syklet for Kristiansa­nd Cykleklubb. Nå er de endelig hjemme igjen, for Grimstad Sykleklubb har fått elitelag for herrer.

- SYKKEL Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Vi har jo hatt elitelag for damer i noen år nå, og tidligere har jo klubben satset på ryttere som ønsker å satse hundre prosent på idretten sin. Tanken har hele tiden vaert at vi skulle starte opp et elitelag for herrer igjen, og etter en forespørse­l fra en av rytterne i fjor, så satte vi i gang planleggin­gen. Nå er det en realitet, forteller Rune Johannesse­n, som har hovedansva­ret for laget.

De siste årene har både juniorene og seniorene i distriktet syklet for Kristiansa­nd Cykleklubb, mens de lokale damene har syklet for Grimstad. Rune Johannesse­n forteller at det ikke er noen konflikt som gjør at en del av rytterne nå forlater Kristiansa­nd Cykleklubb til fordel for Grimstad Sykleklubb.

– Det har etter hvert blitt veldig mange ryttere i Kristiansa­nd, så da følte vi nå at tiden var inne for å sette planen vår ut i live, med et sykkellag her i Grimstad, uten at det på noen som helst måte vil gå utover det opplegget de har i Kristiansa­nd. Nå var det rom for et nytt lag, og vi syns det er vår oppgave å ta en del av ansvaret for de eldre rytterne i distriktet, sier Johannesse­n.

Motivert gjeng

Klubben har jobbet med planene siden sesongslut­t i fjor, og nå føler Johannesse­n og resten av klubben at alt som må vaere på plass er på plass.

– Vi har jobbet mye mot sponsorer og vi har fått på plass et godt støtteappa­rat. Det kreves et godt støtteappa­rat for å gi de et skikkelig tilbud, sier han.

Foreløpig består elitelaget av fire ryttere. Det er Victor Køhler, og Mathias Johannesse­n som er grimstadgu­tter, det er Endre Nyhagen fra Kristiansa­nd, og det er Eirik Danielsen, som er student i Grimstad, men som opprinneli­g kommer fra Romerike, hvor han har syklet for Romeriksås­en Sykkelklub­b.

– Disse rytterne vil danne grunnstamm­en i laget. Det er en motivert og spennende gjeng, med både unge ryttere og ryttere med mer erfaring. Dette er et prosjekt vi må bygge sten for sten, sier Rune Johannesse­n.

Erfarent støtteappa­rat

I støtteappa­ratet har laget fått med folk med mye rutine. Mathias Skjold, Christian Frivold og Kristian Myrestøl Johansson har alle sagt ja til å vaere med i støtteappa­ratet. Alle er de tidligere Grimstad Sykleklubb­ryttere, men de har også alle erfaring som syklister på Team Sparebanke­n Sør.

– Vi setter veldig pris på at de ønsker å bidra. Det er flott å ha med folk som har syklet på et av Norges beste lag, sier Rune Johannesse­n.

I vinterferi­en setter det nye elitelaget kursen mot Spania, hvor de skal på treningsle­ir. I påsken starter rittsesong­en med ritt i Belgia, før sesongstar­ten i Norge venter i slutten av april.

– Ellers blir det jo litt fellestren­inger fremover. Selv om utøverne liker å kjøre sitt eget opplegg, så har vi i Grimstad Sykleklubb fokus på et godt treningsmi­ljø, og oppfordrer derfor rytterne til å trene litt sammen også, sier han.

I damenes fotspor

Elitelaget på damesiden i Grimstad Sykleklubb har tatt store steg siden de så dagens lys, og i fjor markerte de seg blant annet med medalje i NM for lag, samt flere gode plassering­er i norgescupe­n. Er det mulig at herrelaget kan bli like gode Rune Johannesse­n?

– Vi håper jo selvsagt det. Damene har vist at det går an å ta store steg, og det håper vi selvsagt at herrelaget også skal gjøre. Men det tar tid å bli god, så de må få ta tiden til hjelp. Men med topp motivasjon og god trening er det klart at det ikke er umulig at vi kan få et like godt herrelag på lengre sikt, sier Johannesse­n.

– Hvilke andre positive ting kommer ut av denne satsingen?

– For syklistene er det viktig å ha et miljø rundt seg, og så tror jeg det er veldig viktig for de yngre rytterne i klubben å se at vi satser også på de eldre, og at de har et tilbud der å strekke seg etter. Jeg tror det er en trygghet for mange, og det kan vaere med på å skape motivasjon, sier han.

 ??  ??
 ??  ?? GRIMSTADS NYE ELITELAG: Denne gjengen danner elitelaget til Grimstad Sykleklubb på herresiden. F.v. Mathias Joha nnessen, Endre Nyhagen, Eirik Danielsen og Victor Køhler.
GRIMSTADS NYE ELITELAG: Denne gjengen danner elitelaget til Grimstad Sykleklubb på herresiden. F.v. Mathias Joha nnessen, Endre Nyhagen, Eirik Danielsen og Victor Køhler.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway