Grimstad Adressetidende

Kan havne hos Fylkesmann­en

Det har kommet flere klager på de planlagte 40 meter høye lysmastene på Levermyr. Nå havner saken trolig hos fylkesmann­en.

- LYSMASTER Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Saken om de planlagte 40 meter høye lysmastene på Levermyr kan havne hos Fylkesmann­en.

Det har kommet tre klagebrev i saken, samt et supplerend­e klageskriv. Saken skal nå opp i teknisk utvalg førstkomme­nde tirsdag.

I saksfremle­ggelsen skriver Thor Berg-Larsen på vegne av rådmannen følgende i forslag til vedtak:

– Teknisk utvalg oppretthol­der kommunens vedtak av 28.11.2017. Klagene fra naboer/ gjenboere tas ikke til følge. Saken oversendes Fylkesmann­en i Aust- og Vest-Agder for videre behandling.

I klagene hevder naboene at vedtaket fra kommunesty­ret i november, er i strid med kommunedel­plan for Grimstad byområde. Til det sier rådmannen at dette ikke medfører riktighet. Området er nemlig satt av til offentlig bebyggelse/allmennytt­ig formål, skriver hun.

Naboene mener det har vaert en lite reel høringspro­sess knyttet til valg av løsning. Til det skriver rådmannen følgende:

– Det er tiltakshav­ers valg hvilken løsning som omsøkes, og dette ligger derfor helt klart utenfor Bygningsmy­ndighetene­s beslutning­sområde å ta stilling til.

fgdfdsfds

Naboene mener at regulering­splanen ikke hjemler 40 meter høye master. Til det skriver rådmannen at dette ikke medfører riktighet.

– Regulering­splanen åpner opp for stadionanl­egg for fotball og fritid og til andre idrettsanl­egg, med tilhørende betjenings­anlegg som klubbhus, tribuner, parkerings­plasser mm. Det er ikke angitt høydebegre­nsninger for dette.

Tidligere har både Fylkesmann­en i Aust-. og Vest-Agder, og kommunens byggesakse­nhet konkludert med at tiltaket er i tråd med vedtatt regulering, hvor arealet er avsatt formål «Område for idrett, lek, m.v».

– Etter rådmannens vurdering har de omsøkte lysmastene absolutt en naturlig tilknytnin­g til bruken av området, skriver Thor Berg-Larsen i saksfremle­ggelsen.

Dispensasj­on

Tidligere har Grimstad kommune, som altså eier Levermyr, fått flere dispensasj­on fra Norges Fotballfor­bund til å få mastene på plass. etter planen skal mastene nå stå klare til seriestart­en i begynnelse­n av april. Nå må trolig kommunen søke ytterliger­e om dispensasj­on.

 ??  ??
 ?? ILLUSTRASJ­ON: RAMBØLL ?? MASTER: Slik kan det bli seende ut på Levermyr hvis mastene kommer.
ILLUSTRASJ­ON: RAMBØLL MASTER: Slik kan det bli seende ut på Levermyr hvis mastene kommer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway