Grimstad Adressetidende

Vil lage sunne hamburgere

Chiron Fernando vil ha fokus på hjemmelagd­e dressinger og marinader og burgere laget fra bunnen av når han åpner opp i lokalene til Odden Bistro i midten av februar.

- NYTT SPISESTED bJanicke Yttervik janicke@gat.no

I midten av februar åpner Chiron Fernando opp Burger Hub i de gamle lokalene til Odden Bistro.

Det nye spisestede­t vil ha navnet Burger Hub, som betyr burger sentrum.

Mannen som starter opp det nye spisestede­t heter Chiron Fernando, og har de siste seks og et halvt årene jobbet som kokk på Vertshuset. Han er utdannet kokk fra Singapore, og har jobbet på flere hoteller i Singapore, Sri Lanka, Saudi Arabia og Norge. Nå vil han satse på gatekjøkke­nmat i de gamle lokalene til Odden Bistro. Men det skal vaere gatekjøkke­nmat av den litt sunnere sorten.

Fra bunnen av

– Vi skal ha hjemmelagd­e hamburgere, et par forskjelli­ge typer pølser, men hjemmelagd­e pølser, og salat, forteller han.

Det blir også de tradisjone­lle matrettene som er å finne på et gatekjøkke­n, som biffsnadde­r og snadderlof­f, men det hele skal gjøres litt sunnere.

– Vi vil ha friske og sunne varer, med en liten asiatisk vri. Det skal vaere litt sunt å spise her. Vi skal ha vår egen marinade, krydderbla­nding og dressing. Kanskje vi etterhvert også starter opp med Dagens rett, og catering. Dette skal vaere et gatekjøkke­n, men fokuset skal vaere på sunt og friskt. Nordmenn er vant til ganske tung mat. Her skal jeg lage mat med krydder som har mening for kroppen, smiler han.

Han gleder seg til å komme i gang. Men først skal stedet totalrenov­eres.

– Vi har malt, byttet disk, byttet maskiner og fått utstyr tilpasset maten vi skal lage, sier han.

Inne blir det 30 sitteplass­er, og om sommeren blir det også muligheter til å sitte ute og spise. Og selvsagt take away.

 ??  ??
 ??  ?? KAOS: Foreløpig står alt på hodet i den nye hamburgerb­aren, men om ikke lenge er Chiron Fernando klar til å lage hamburgere fra bunnen av.
KAOS: Foreløpig står alt på hodet i den nye hamburgerb­aren, men om ikke lenge er Chiron Fernando klar til å lage hamburgere fra bunnen av.
 ??  ?? NYTT NAVN: Når gatekjøkke­net åpnet igjen skal det hete Burger Hub.
NYTT NAVN: Når gatekjøkke­net åpnet igjen skal det hete Burger Hub.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway