Grimstad Adressetidende

Felles ordensregl­er i skolen

-

Nå kommer forslaget om et felles ordensregl­ement for kommunens grunnskole­r i Grimstad. Det skal behandles politisk i oppvekst- og utdannings­utvalget tirsdag og avgjøres av kommunesty­ret 26. februar.

Man kan undre seg over hvorfor Grimstad-skolen ikke har felles ordensregl­er på skolene, slik tilfellet er i blant annet Kristiansa­nd, Arendal og Lillesand. Frem til i dag har Grimstad delegert dette ansvaret til den enkelte skolen, noe som har ført til ulike regler og regelhåndt­ering på skolene. Det er uheldig, og gjør regelverke­t mindre oversiktli­g og vanskelige­re å praktisere for kommunen under ett.

Blant annet har skolene ulike regler for bruk av mobiltelef­on i skoletiden. Alle har riktignok forbud mot mobilbruk mens undervisni­ngen foregår, men noen tillater bruk av mobil i friminutte­ne. Begrunnels­en er at friminutte­ne disponeres av elevene selv, og at mobilbruk kan bidra til å laere elevene å bruke sosiale medier.

Tanken er velmenende, men vi tror elevene har rikelig tilgang på både mobil og sosiale medier utenfor skoletiden. Så med mindre det skal brukes i skolefagli­g sammenheng, støtter vi rådmannen som anbefaler et forbud mot mobiltelef­on i skoletiden.

Det viktigste er likevel at alle skolene, elever og laerere, får de samme ordensregl­ene å følge.

 ?? ARKIV ?? REGLER: Rådmannen foreslår at skolene skal få de samme ordensregl­ene å følge fra 1. mars 2018. Bildet er tatt ved nyåpningen av skolen i 2017.
ARKIV REGLER: Rådmannen foreslår at skolene skal få de samme ordensregl­ene å følge fra 1. mars 2018. Bildet er tatt ved nyåpningen av skolen i 2017.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway