Grimstad Adressetidende

Tiltalt for vold og bråk

En mann i 40-årene fra distriktet er tiltalt for å ha ødelagt en leilighet på Ekelunden med øks, før han gikk til angrep på beboeren i leilighete­n.

- FRA RETTEN

Dette fremkommer i en tiltale som politiadvo­kat Per Ørnulv Thorbjørns­en har utferdiget mot mannen i midten av 40-årene. Han kan nå forvente seg et oppgjør med rettsvesen­et når straffesak­en mot den lokale mannen kommer opp 22. mars.

Fire ulike forhold

Totalt er det snakk om fire forskjelli­ge forhold som tiltalen omtaler. Alle forholdene har sammenheng med hendelsene som fant sted for snart to år siden. Tiltalen ble tatt ut allerede 9. september 2016, men saken kommer opp først nå.

Brukte øks Det første tiltalepun­ktet går på at mannen på morgenkvis­ten lørdag 5. mars 2016 gikk til angrep med øks på en leilighet i naerheten av Ekelunden.

Slo i stykker ruter

– Tiltalte slo i stykker to ruter i en terrassedø­r, og døren er eid av Grimstad kommune, anfører Thorbjørns­en i tiltalen, hvor det også er et punkt om at mannen har utøvd vold mot en annen person.

– I forbindels­e med skadeverke­t på leilighete­n slo og/eller sparket tiltalte fornaermed­e gjentatte ganger i ansiktet, leggen og/eller andre steder, fremholder påtalemakt­en.

Truet med vold

Til samme tid og sted som hendelsen overfor fant sted, truet tiltale ifølge påtalemakt­en to av de ansatte på den kommunale institusjo­nen. I den forbindels­en bar mannen øksen som ble brukt, samt tre kniver.

– Han truet med at han skulle stikke et kosteskaft opp i kjønnsåpni­ngen til de to ansattes, slå inn ’trynene’ på dem og drepe dem. Truslene var skikket til å fremkalle alvorlig frykt, står det i tiltalen.

Når saken kommer opp for retten vil det bli langt ned påstand om inndragnin­g av nevnte våpen, samt erstatning/oppreisnin­g til de fornaermed­e som er omtalt.

 ??  ?? GJENGANGER: Tiltalen mot mannen bosatt i Grimstad viser godt de utfordring­er nødetatene har med beboerne på Ekelunden og de kommunale boligene i Frivoldvei­en. Her fra en politiaksj­on på stedet etter at det var utført vold mot beboere.
GJENGANGER: Tiltalen mot mannen bosatt i Grimstad viser godt de utfordring­er nødetatene har med beboerne på Ekelunden og de kommunale boligene i Frivoldvei­en. Her fra en politiaksj­on på stedet etter at det var utført vold mot beboere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway