Grimstad Adressetidende

Fikk 46 nye medlemmer

Grimstad Motorbåtfo­rening vokser videre. I fjor fikk GMF 46 nye medlemmer, og teller nå til sammen 659 medlemmer.

- FORENINGSL­IV

Grimstad Motorbåtfo­rening

(GMF) avholdt sitt årsmøte 25. januar på Grimstad Vertshus. Etter at formann Rolf Groos hadde ønsket velkommen til 25 fremmøtte medlemmer, overtok foreningen­s nestor Svein Tveter møteledels­en som ble utført på en utmerket måte.

Foreningen har 659 betalende medlemmer. Styret er meget godt fornøyd med at foreningen fikk 46 nye medlemmer i 2017.

Torsdag før St. Hans ble det, som vanlig, gjennomfør­t vedlikehol­dsarbeid i Grømbukt og i Vikkilen. Det møtte opp 85 medlemmer som gjorde en flott innsats.

Foreningen­s store problem er mangel på bryggeplas­ser til 256 medlemmer som står på venteliste for å få båtplass. I den forbindels­e er det innført at all framleie av bryggeplas­ser skal administre­res av styret ved at de som ikke benytter tildelt båtplass, melder fra til styret innen 1. april. De som ønsker å leie, får tilbud i henhold til rekkefølge­n på ventelista. En plass kan utleies i inntil 5 år. Tomme bryggeplas­ser gjennom sesongen tillates ikke.

Manglende bryggeplas­ser har

ført til at mange må ty til båttilheng­er. Sist sommer var opptil 60 hengere parkert samtidig i Grømbukt. Det er nå innført krav om medlemskap i GMF for å parkere henger i Grømbukt samtidig er det innført gebyr for manglende merking. Hengerne må hentes innen 1. september.

GMF har i flere år arbeidet med å etablere en ny båthavn i tilknytnin­g til foreningen­s båtbuer i Vikkilen. Regulering­splanen er nå endelig vedtatt. Det arbeides med å etablere småbåthavn­a i naer fremtid.

GMF har som mål at brygger og opplagspla­ss skal ha høy kvalitet. I den forbindels­e er opplagspla­ssen i Grømbukt og i Vikkilen oppgradert. Det er utført service på våre brygger. Mating av fugler i Grømbukt har ført til at havna er blitt tilholdsst­ed for en mengde måker og svaner som tilgriser brygger og båter. Det er nå innført forbud mot mating av fugler i havna.

Den brygga som ikke har ønsket kvalitet, er Jernbanebr­ygga hvor GMF leier de fleste bryggeplas­sene av Grimstad kommune (flytebrygg­a naermest Odden). Dette er den eneste kommunale brygga i sentrum som ikke er oppgradert. Brygga er uten vann og strøm og er i dårlig teknisk stand samtidig som den skjemmes av store menger avføring fra måker. I forbindels­e med etablering av Byhaven, er det vårt håp at brygga blir erstattet med en ny brygge slik at den ikke skal skjemme ut det flotte området som Byhaven vil bli.

Båter med for høy hastighet inn i og ut av havna i Grømbukt fører til store bølge. De utgjør en stor belastning på bryggene. Det er vedtatt at høyeste hastighet i havna er 3 knob.

Det vil nå bli innført nye typer oblater som angir båtplass. Disse skal festes på båt og byttes kun når plassbruke­r skifter båt eller at båtplassen skifter bruker. Dette muliggjør at faktura kan sendes på e-post. Det er derfor viktig at alle medlemmer oppgir sin e-post adresse til sekretaere­n via nettsidene til gmf.no. Årsmøtet vedtok at det blir ilagt gebyr for papirfaktu­raer sendt i posten.

Foreningen har produsert en flott vimpel (se bildet). Den kan kjøpes hos formannen.

Årsmøtet vedtok ingen justering av kontingent­er, bryggeleie og innskudd, bortsett fra noen gebyrer i forbindels­e med for sein betaling, se gmf.no.

På årsmøtet ble Rolf Anton Groos gjenvalgt som formann. Det nye styret består også av Oddvar Hansen, Knut Seim (begge gjenvalgt), og videre Kjell Erik Skaug, Bjørn Saether, Mark Astrup, og Magne Våge.

Varamedlem­mer er Ragnar Jørgensen og Tor Åge Svendsen (gjenvalgt).

Nyttig info finnes på gmf.no

Kjell Skaug Sekretaer Grimstad Motorbåtfo­rening (GMF)

 ??  ?? STYRET: Foran fra venstre Knut Seim, Rolf Anton Groos, Kjell Erik Skaug, Bjørn Saether. Bak fra venstre: Magne Våge, Tor Åge Svendsen, Ragnar Jørgensen, Mark Astrup.
STYRET: Foran fra venstre Knut Seim, Rolf Anton Groos, Kjell Erik Skaug, Bjørn Saether. Bak fra venstre: Magne Våge, Tor Åge Svendsen, Ragnar Jørgensen, Mark Astrup.
 ??  ?? GJENVALGT: Rolf Anton Groos ble gjenvalgt som formann i Grimstad Motorbåtfo­rening (GMF).
GJENVALGT: Rolf Anton Groos ble gjenvalgt som formann i Grimstad Motorbåtfo­rening (GMF).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway