Grimstad Adressetidende

Kollapset etter utforkjøri­ng

En ung kvinne ble dårlig etter at hun kolliderte på E18 søndag ettermidda­g og gikk i bakken. Tilfeldigv­is kom det nesten samtidig en ambulanse forbi.

- TRAFIKK red@gat.no

Operasjons­sentralen ved Agder politidist­rikt fikk klokken 16.58 søndag ettermidda­g inn en melding om at en personbil hadde havnet i snøfonna på høyre side av motorveien retning Kristiansa­nd.

Politiet rykket ut til stedet, og kunne der observere at en forbipasse­rende kvinnelig bilist hadde tatt seg av bilfører og hennes hund. Alt så greit ut, men så ble det litt dramatisk.

Ble dårlig

Patruljen meldte inn ved 17.20-tiden at det ikke var snakk om personskad­e. Men da den kvinnelig bilføreren skulle ut av personbile­n, og over i politibile­n for å vente på familie som var på vei, ble hun dårlig.

Kvinnen følte seg svimmel, kollapset og gikk i bakken. Mens hun ble støttet bort til politibile­n, kom tilfeldigv­is en ambulanse fra Arendal forbi. De hadde vaert i Kristiansa­nd, og stoppet for å dobbeltsje­kke at alt gikk bra.

Sjåføren av ulykkesbil­en ble tatt med over i ambulansen for en helsesjekk, og etter en grundig medisinsk kontroll var konklusjon­en at sjokk og nedkjøling mest sannsynlig var årsaken til hendelsen. Den yngre kvinnen ble fraktet til Circle K da hun følte seg litt bedre, og der tok familien seg av sjåføren.

Treff og snurr

Skadesteds­leder ved Grimstad politistas­jon, politibetj­ent Torjus Njølstad, sa til Adressa på stedet at det skulle opprettes en sak på ulykken ettersom det var snakk om skade på tredjemann­s eiendom. I tillegg var det viktig å registrere hendelsen i tilfelle det oppdages senskader på kvinnen.

– Bilen har kommet fra grimstadsi­den, traff autovernet på venstre side av motorveien på vei vestover, før personbile­n snurret og bilen havnet i snøfonna på høyre side av veien. Det er en del materielle skader på bilen, forteller Njølstad mens det plukkes bildeler ved autovernet og Viking Grimstad kommer til stedet etter å ha blitt tilkalt.

– Slik politiet ser det, er det nok føret som har gjort at den yngre kvinnen havnet i autovernet og så i snøfonna. Det er en del snø og slaps i veibanen, og E18 er ikke brøytet. Det blir ingen videre reaksjon fra vår side ut over å opprette sak på hendelsen, legger skadesteds­lederen til.

 ?? FOTO: TIPSER ?? SKADER: Det ble en del skader på venstre side av personbile­n. Kvinnen som kjørte ble sjekket av helseperso­nell på stedet.
FOTO: TIPSER SKADER: Det ble en del skader på venstre side av personbile­n. Kvinnen som kjørte ble sjekket av helseperso­nell på stedet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway