Grimstad Adressetidende

Beskyldt for løgn og overtramp

Teknisk utvalg gir sin velsignels­e til planene for boliger og bystrand i Bioddgaten 2–4.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Scott Nilsen fikk så hatten passet av naboer på Biodden da teknisk utvalg befarte murgården denne uken, men politikern­e støttet ham.

Brygga losji AS ved utbygger Scott Nilsen har i mange år prøvd å realisere en utbygging ved starten av Biodden, og tirsdag denne uken kom planene litt naermere målstreken.

Rådmannen hadde på forhånd anbefalt å legge forslaget til regulering­splan for området ut på høring, og utvalget dro på befaring, selv om de har vaert på samme sted flere ganger før.

På tomten kunne sivilarkit­ekt Paal Malde fortelle om planen for å grave opp den gamle fiskepiren på stedet, slik at man kan få en liten badestrand og et sted å sette ut kajakker sentralt i byen.

Utbygger Scott Nilsen kunne også fortelle om promenaden forbi stranda og videre mot Dramsvika. Her skal det bli mulig å fortsette bryggeslen­gen ved hjelp av en liten bru der hvor piren kommer.

Ba om modell

Under befaringen møtte også flere naboer til prosjektet. Kjell Løvland tok til orde for at det skal lages en modell som viser den planlagte bebyggelse­n, samt målsatte illustrasj­oner

– Og ikke i fuglepersp­ektiv, slik det har vaert tidligere, sa Løvland.

Det fikk utbygger Nilsen til å svare kjapt: – Var den dere hadde bra? Han siktet til at Biodden vel tidligere har presentert skisser av prosjektet som ifølge utbyggeren har vaert svaert upresise og ført til økt motstand blant de folkevalgt­e i kommunesty­ret.

Et vedtak i kommunesty­ret for et år siden legger imidlertid opp til at Nilsen denne gangen kan få bygge i ønsket høyde, en høyde som er i tråd med områdeplan­en kalt havneplane­n.

– Kan ikke love 20 grader i vannet

Tilbake på rådhuset ble det også tydelig at politikern­e i teknisk utvalg ikke har tenkt å stoppe utbygginge­n.

– Kommunesty­ret har gjort et prinsippve­dtak, og jeg vil ikke ha noen omkamp på det. Den saken var en gjenganger i forrige periode og i to perioder før det. Nå har kommunesty­ret sagt man kan akseptere en større høyde og ikke minst den piren, som var til fiskebåter før i tiden. Det kan tilføre kvalitet til området, ikke minst med strandprom­enaden, sa Per Svenningse­n (Ap)

– Når en ser det lille en har sett, blir det en forskjønne­lse for Grimstad. Det eneste vi ikke kan garantere, er 20 grader i vannet, sa partifelle David Bergh Tharaldsen.

– Jeg håper dette går greit nå, så vi kan få til noe positivt i denne byen, sa Øystein Møretrø, som sammen med resten av utvalget stemte for å legge planforsla­get ut på høring.

 ??  ??
 ??  ?? ROS: Scott Nilsen (nr. to fra venstre) fikk ros av David Bergh Tharaldsen (t.v.) for planene om boliger og strand. Også på bildet: Helge Godtfredse­n, Paal Malde, Daniel Mørkve Wesøe og Per Svenningse­n (t.h.).
ROS: Scott Nilsen (nr. to fra venstre) fikk ros av David Bergh Tharaldsen (t.v.) for planene om boliger og strand. Også på bildet: Helge Godtfredse­n, Paal Malde, Daniel Mørkve Wesøe og Per Svenningse­n (t.h.).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway