Grimstad Adressetidende

Munnhugger­i på befaring på Biodden

Scott Nilsen og naboene er mildt sagt ikke enige om hvor mye man kan se fra de ulike vinduene i toppetasje­n på murgården.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Det ble tydelig da teknisk utvalg var på befaring ved leilighets­bygget i Bioddgaten 9 tirsdag. Kommunen har vedtatt at endringer fasaden på den ene veggen kan godkjennes bortsett fra ett vindu, som må lukkes. Dette har både tiltakshav­er og flere naboer klaget på, og derfor fikk utvalget saken.

Under befaringen stilte blant andre nabo Sverre Grette, som var svaert lite fornøyd med slik fasaden har blitt.

– Det er gjort en hel del endringer. Totalen i endringene fra rammetilla­telsen er stor, sa han, og påpekte at veggen mot hans hus ikke hadde vinduer i de opprinneli­ge tegningene.

Utbygger Scott Nilsen, som selv bor i toppetasje­n i murgården, innvendte at situasjone­n for Grettes hus er bedre enn med de opprinneli­ge tegningene, ettersom bygget er trukket noe tilbake.

Tor Åge Svendsen i Bioddgaten 13 var også svaert kritisk til at sivilarkit­ekt Paal Malde mener endringene i fasaden ikke er til sjenanse for noen.

– Det synes jeg er direkte frekt, sa Svendsen, som kalte de ikke-omsøkte vinduene et overtramp.

– Jeg synes du overdriver, Tor Åge. Det er marginalt, svarte Nilsen.

Til Grette sa Nilsen at Grettes kone har sagt innsynet fra Nilsens leilighet ikke er et problem. Det fikk Grette til å svare følgende: – Det er blank løgn!

Fikk ja til vindu

Da utvalget behandlet saken ville Per Svenningse­n (Ap) ta klagen fra Grette til følge, men dette forslaget fikk bare to stemmer og falt. I stedet fikk Beate Skretting (H) flertall for sitt forslag om å ta klagen fra tiltakshav­er til følge og godkjenne vinduet som tidligere er vedtatt lukket.

 ??  ?? KRANGLET: Scott Nilsen (nr. to fra venstre) og Sverre Grette (med papir i hånden) var svaert uenige om hva man kan se fra Nilsens leilighet i øverste etasje i murgården.
KRANGLET: Scott Nilsen (nr. to fra venstre) og Sverre Grette (med papir i hånden) var svaert uenige om hva man kan se fra Nilsens leilighet i øverste etasje i murgården.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway