Grimstad Adressetidende

Flere medaljer på Evje

Langrennsl­øperne i Imås har deltatt i del 2 av årets KM for Agder og Rogaland. Der sikret de seg flere medaljer.

- Trine Saelen Imås

Sist helg ble det arrangert KM del 2 i langrenn på Evje. Imås stilte med 12 løpere i snøføyka på Høgås, og selv om det var kaldt og ufyselig vaer både lørdag og søndag, så ikke det ut til å legge en demper på stemningen. Flere gode prestasjon­er ble det også.

I yngste klassen gikk Theo og Gabriel Fjone Aslaksen. De gikk fristil på lørdag, og stilte på lag i sprintstaf­etten på søndag. Siden de er under 11 år ble de ikke rangert.

På pallen

Det var tre løpere fra Imås som greide en pallplass i helgen. Lørdag gikk Kristoffer Saelen inn til en flott 3. plass i gutter 18-årsklassen på distansere­nnet i fristil. Søndag gikk laget til Maja Marie Ottesland Andresen og Regine Hodne Hørsdal inn til 3. plass i sprintstaf­etten i klassen jenter 15–16 år.

Også flere andre greide fine prestasjon­er i NM. Thomas Thorsen ble nummer 7 i 13-årsklassen på lørdag og på søndag ble laget med ham og Kai Ragnar Aaberg nummer 10 i gutter 13–14 år.

I gutter 15 år ble det også denne gangen hard konkurrans­e om plassering­ene. I lørdagens renn ble Robin Saelen nummer sju, Thomas Blom nummer åtte og Aksel Ødegård nummer 13. Ådne Mykland brøt etter halvgått løp.

Søndag ble laget med Thomas Blom og Aksel Ødegård nummer fire, mens laget med Robin Saelen og Ådne Mykland ble nummer sju.

Årets høydepunkt

Emil Johnsen gikk kun lørdag, da ble han nummer seks i menn 17 år. Også Magnus Gjerstad Knutsen deltok kun lørdag. Han tok da en fin 5. plass i menn 19– 20 år.

Nå naermer løperne seg årets store høydepunkt, så det er bra å se at formen nå er i anmarsj for flere av løperne.

Kristoffer Saelen reiser førstkomme­nde helg til Holmenkoll­en for å gå norgescup for junior forhåpentl­igvis sammen med Marcus Homdrom som måtte stå over KM grunnet sykdom. Om tre uker er det junior-NM i Steinkjer.

For utøverne som er 15 og 16 år er det hovedlands­renn på Lygna om 14 dager, som er årets viktigste løp. Der skal Imås ha med fire gutter og to jenter.

?? ALLE FOTO: PRIVAT ?? PÅ PALLEN: Maja Marie Ottesland Andresen var med på sprintlage­t som ble nummer tre i jenter 15–16 års klassen. Hun gikk sammen med Regine Hodne Hørsdal.
ALLE FOTO: PRIVAT PÅ PALLEN: Maja Marie Ottesland Andresen var med på sprintlage­t som ble nummer tre i jenter 15–16 års klassen. Hun gikk sammen med Regine Hodne Hørsdal.
 ??  ?? GA ALT: Gabriel Fjone Aslaksen stilte i gutter 10 år og leverte et svaert godt løp.
 ??  ?? NUMMER TRE: Kristoffer Saelen tok en 3. plass. Her ser vi han under premiesere­monien. Han ble slått av to løpere fra Rogaland.