Grimstad Adressetidende

«Miljøgata» allekritis­erer

-

I 2010 åpnet

Grooseveie­n som så kalt miljøgate. Midtrabatt­er skulle redusere farten til bilistene og bedre forholdene for syklistene. Allerede etter kort tid var erfaringen at regulering­ene snarere bidro til flere farlige situasjone­r enn det motsatte. Og siden har kritikken haglet, med ujevne mellomrom. Det er riktignok gjennomfør­t noen mindre trafikale endringer, men fortsatt oppleves Grooseveie­n verken som tryggere eller bedre av bilister, syklister eller for den saks skyld andre som ferdes langs veien.

I det forrige

kommunesty­remøtet tok Stein Gjulem (KrF) opp spørsmålet om Grooseveie­n. I et leserinnle­gg i Adressa like etter kalte han det et prestisjep­rosjekt som må vurderes på nytt. Han omtalte veien for «den smale sti» på grunn av «de ørten midtrabatt­ene, som gjør at sykkelstie­n er både farlig og på kanten av lovlig smal». Elisabeth S. Kjølsrud påpekte det samme i et innlegg her i avisen torsdag.

Nå er det

snart gått åtte år siden miljøgata ble introduser­t for publikum, som åpenbart er misfornøyd med tingenes tilstand. Kritikerne er verken miljøfiend­tlige eller motstander­e av sykling som sådan. De har erfart og observert at miljøtilta­kene ikke fungerer som de burde. Kommunen må si klart ifra til Vegvesenet.

 ??  ?? GROOSEVEIE­N: Det er på tide å bidra til at trafikante­ne føler seg tryggere i «miljøgata».
GROOSEVEIE­N: Det er på tide å bidra til at trafikante­ne føler seg tryggere i «miljøgata».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway