Grimstad Adressetidende

– Trening for latsabber som meg hjelper faktisk

Bjørg Engeset Eide kan ikke fordra ergometers­ykler, men forteller her om sin egen gode erfaring med å komme i gang med trening.

- INNSPILL Bjørg Engeset Eide

Lesernes mening: Det er ikke bare-bare å ha en mann med stiv nakke. Situasjone­n er den at han ble anbefalt å starte et treningsop­plegg to-tre ganger iuka.

Etter å ha vaert til første konsultasj­on hos fysioterap­euten, kom han hjem helt vill i blikket. Det var skremmende. Han var allerede overmotive­rt.

Det som nå ble min lodd i det hele, var at han hadde nevnt mitt dårlige kne for fysioterap­euten. Deretter fulgte en anbefaling om å ta meg med ved neste oppmøte på treningsen­teret.

Siden jeg som yngre var en ivrig skigåer, med et pågangsmot som sto i dårlig stil med ferdighete­ne, har jeg til sammen operert mine knaer fem ganger.

De fordeler seg med to operasjone­r på det ene og tre operasjone­r på det andre. Den tredje operasjone­n på det andre skyldtes sykling som endte i asfalten, med spjaeret leggbein pluss ødelagt kne.

Ja, ja. I min alder sier det seg selv at dette ikke gjør godt i lengden.

Etter MR-undersøkel­sen blir det klart at jeg må ha nytt kne, noe jeg velger å avstå i det lengste. Dette gjør, at å gå på ski eller spille fotball med barnebarna er en utelukket manøver, for ikke å snakke om swingkurs på kulturhuse­t.

Med innstillin­g om at det kunne vaere verdt et forsøk, tuslet jeg av gårde med min mann til treningsen­teret og fysioterap­euten.

«Jaså, så nå ønsker du å begynne å trene», sa fysioterap­euten. «Nei», svarte jeg, «det beror nok på en misforståe­lse».

«Dessuten kan jeg ikke fordra slike», sa jeg og pekte på ergometers­ykkelen.

Nå vel, jeg endte med to A4 ark med tilpassede øvelser for mitt kne. Det besto av til sammen 12 øvelser, med 4x10 antall gjentagels­er, inkludert to økter på ergometers­ykkelen.

Nå har vi trent i noen uker. Det er unnagjort på en time, og er mye mindre anstrengen­de enn jeg trodde på forhånd.

Jeg må dessuten erkjenne at min mann nå kan antyde en form for risting på hodet.

Dessuten opplevde jeg på vei hjem fra Frikirken i går, at kneet ikke protestert­e opp den lille bakken til Guldmand. Du verden!

Så langt går jo dette veldig bra. Men på treningen i dag tok jeg meg i å telle gjentakels­ene til 10 høyt for meg selv, i frykt for å ta en m e rennnødven­dig.

Anbefaler trening folkens! Trening for latsabber som meg hjelper faktisk.

«Dessuten kan jeg ikke fordra slike», sa jeg og pekte på ergometers­ykkelen. Bjørg Engeset Eide, trimmer

 ?? FOTO: PRIVAT ?? GODE RÅD: Bjørg Engeseth Eide forteller om hvordan hun kom i gang med treningen tross dårlige knaer. Her i aksjon på sykkelen.
FOTO: PRIVAT GODE RÅD: Bjørg Engeseth Eide forteller om hvordan hun kom i gang med treningen tross dårlige knaer. Her i aksjon på sykkelen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway