Grimstad Adressetidende

Tilrettele­gge for ny vekst

-

Forslag til strategisk

naeringspl­an for Grimstad kommune skal straks ut på høring. Da er det viktig at folk i ulike deler av naeringsli­vet tar seg bryet med å si hva de forventer og ønsker.

Strategisk naeringspl­an skal

vaere en retningsvi­ser for det kommunale naeringsar­beidet. Reiseliv og innovasjon blir utpekt som satsingsom­råder, sammen med vertskapsa­ttraktivit­et.

Det er ikke

kommunens oppgave å skape arbeidspla­sser og gründe bedrifter. Men kommunen kan spille en viktig rolle som tilrettele­gger. Derfor er det vesentlig at det kommunale serviceapp­aratet fungerer som en støtte overfor naeringsli­vet og nyetablere­re, og ikke virker som sand i maskinerie­t. Kommunen kan også bidra til kurs og samlinger som inspirerer på unge gründere.

Naeringspl­anen sier også

noe om nåsituasjo­nen. Etter lang tids stagnasjon, var det en vekst i antall arbeidspla­sser i 2016. Utpendling­en er høy. Av sysselsatt­e personer bosatt i Grimstad, pendlet nesten halvparten (46 %) ut av kommunen.

Kommunen må stå

på pinne for etablerte bedrifter og pleie student- og forsknings­miljøet UiA. Vel er det viktig å veilede nyetablere­re, men kommunen må ikke glemme å pleie det naeringsli­vet som allerede er på plass og bidrar med arbeidspla­sser.

 ??  ?? NAERING: Naeringssj­ef Bodil Slettebø har vaert sentral i arbeidet med naeringspl­anen (2018-22), som snart skal ut på høring.
NAERING: Naeringssj­ef Bodil Slettebø har vaert sentral i arbeidet med naeringspl­anen (2018-22), som snart skal ut på høring.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway