Grimstad Adressetidende

Ny filosofisk vår

Landvik og omegn filosofisk­e selskap arrangerer også i vår et filosofiku­rs åpent for alle interesser­te. Første møte er i kveld på UiA.

-

skaper nye problemsti­llinger, det samme gjør hindu-nasjonalis­men i India, militante buddhister i Myanmar og krigene i kjølvannet av det som var den arabiske våren i Midtøsten. Vi har også fått et oppsving av høyreekstr­emisme og nasjonalis­me i Europa, sier Grelland og fortsetter:

– I Norge er den økonomiske liberalism­en på fremmarsj i det som har vaert et stabilt sosialdemo­krati. Alt dette har utgangspun­kt i politisk tenkning og filosofi, fra opplysning­stiden og den franske revolusjon, via Marx og Lenin til liberalist­er som Milton Friedman og Ayn Rand. Vi vil se naermere på den filosofisk­e tenkningen bak dagens politiske brytninger, røper han.

Ledig plass

Filosofiku­rset er et møtested der deltakerne kan diskutere aktuelle og eksistensi­elle temaer, det serveres kaffe og det gis anledning til å bli kjent med de andre kursdeltag­erne. Det er fortsatt anledning til å melde seg på kuset som totalt sett skjer over åtte torsdager.

De to kursholder­ne har skrevet flere bøker sammen. Hans Inge Saevareid er førsteaman­uensis i sykepleie ved UiA med en doktorgrad om eldreomsor­g, men han har også en faglig og personlig interesse i filosofi, spesielt antikken, og han har undervist på Ex. Phil. på Lesvos i mange år. Hans Herlof Grelland er professor i kvantefysi­kk, har også en mastergrad i filosofi, der han har skrevet to bøker, om følelser og om Søren Kierkegaar­d, og en rekke artikler.

 ?? ARKIVBILDE ?? STARTER OPP: Hans Herlof Grelland (bildet) og Hans Inge Saevareid har ansvaret for filosofiku­rset.
ARKIVBILDE STARTER OPP: Hans Herlof Grelland (bildet) og Hans Inge Saevareid har ansvaret for filosofiku­rset.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway