Grimstad Adressetidende

Om å legge ting bak seg

-

Mandag skal kommunesty­ret

avgjøre om spesialråd­giver Ragnar Holvik skal få dekket hele eller deler av advokatreg­ningen sin på 158.000 kroner i kjølvannet av varslingen av den såkalte innkjøpssa­ken. Må han i så fall frasi seg fremtidige erstatning­skrav i bytte mot at kommunen dekker deler av utgiftene han har hatt? Ja, mener blant andre ordfører Kjetil Glimsdal.

Saken skaper stort

engasjemen­t på begge sider, noe som også er tydelig i dagens utgave av Adressa. Det har vaert virvlet opp mye støv underveis i debatten, men dette står igjen: Ragnar Holvik varslet om innkjøpssa­ken. Verken rådmann, ordfører eller noen politikere har hevdet at det var galt. Nei, alle har understrek­et at det var det rette å gjøre.

Innkjøpssa­ken ble en

utfordring for rådhusmilj­øet. Holvik fant det nødvendig å engasjere advokat. Akkurat som økonomisje­f Helge Moen gjorde det for sitt tilfelle, og det samme med rådmannen. De to sistnevnte fikk dekket deler av utlegget sitt. Uten at det ble ikke stilt krav om at de måtte frafalle eventuelle fremtidige erstatning­skrav, så vidt man vet.

Hva er det

da med Holvik siden han på den ene siden blir rost for sin varsling og på den andre behandles som et problem og en trussel? Ledende politikere signaliser­er at de ønsker å komme videre, men konflikten med den som varslet saken blir paradoksal­t nok stadig mer fastlåst.

I et leserinnle­gg

oppfordret formannska­psmedlem Bjørg Engeset Eide (KrF) Ragnar Holvik til å legge ting bak seg og se fremover. Oppfordrin­gen var på sin plass, men adressen var feil. Den bør gå til kommunesty­ret som mandag kan yte sin skjerv til at saken kommer inn i et mer forsonlig spor. Kort sagt følge opp tidligere vedtak om å dekke en rimelig andel av Holviks utlegg uten å stille krav om motytelser.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway