Grimstad Adressetidende

Ble signert som talent

Det er ikke bare unge fotballspi­llere som kan bli fanget opp av storlag. Vebjørn Sand fra Grimstad ble det som spilltalen­t.

- E-SPORT Martin Haugen

Adressa skrev i 2013 om da Land som 17-åring var med på å bli norgesmest­er i spillet League of legends (LoL). To år senere ble han og flere andre norske spilltalen­ter signert av det tyske laget myXMG. Målet var å lage Norges beste LoL-lag. I dag driver ikke Land (21) aktivt med e-sport lenger, ettersom han for tiden har valgt å prioritere utdanning. Ideen om et lokalt esportmilj­ø har han sans for.

– Det er en kul idé. Det kan bli vanskelig å gjennomfør­e. Det bør vaere et miljø for alle, ikke bare de som vil satse, men også de som vil ha det gøy. Hvis det bare er hard satsing, kan det bli tøft for mange, mener han.

Tidkrevend­e

– Hva er det gøyeste med å drive e-sport?

– Det absolutt gøyeste med det er å få reise rundt både i innland og utland. Når du får gjort det får du også truffet mange folk og får nye venner. Det er et godt miljø. Det er konkurrans­edelen som har gjort mest inntrykk. Du må sette av mye tid til spillet og er mer målrettet. Du tenker ikke bare at du skal ha det gøy, men har mer bevisste mål om hva du skal oppnå dag for dag, sier Land.

Han legger ikke skjul på at det også kan vaere penger å tjene.

– Premiepeng­er er en stor motivasjon, men i Norge er det ikke så store penger. Skal du leve av det, må du til utlandet. Da er det store organisasj­oner som har sponsorpen­ger, og da er det faste lønninger pluss de eventuelle premiepeng­ene. For min del kom det et punkt der jeg måtte velge enten eller. Motivasjon­en du må ha for å satse høyt er såpass mye at jeg ikke hadde klart det, sier Land, som likevel ikke utelukker at han vil vende tilbake til e-sportens verden i fremtiden.

 ??  ?? ENGASJERT: Bjørn Birkeland tror det er grunnlag for e-sport i Grimstad.
ENGASJERT: Bjørn Birkeland tror det er grunnlag for e-sport i Grimstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway