Grimstad Adressetidende

Mikkel Flam til topps

Brødrene Pål og Mikkel Flam presterte godt under årets Arctic Equestrian Games i Stokke i Vestfold. Best av dem denne gangen var yngstemann Flam.

- SPRANGRIDN­ING

Si etternavne­t Flam og flere gode sprangrytt­ere dukker opp på netthinnen.

Under Arctic Equestrian Games i Stokke i Vestfold lørdag kveld var det yngste skuddet på stammen, Mikkel, som viste seg fram og tok hjem seieren i 1,35 klassen med den norskfødte hesten RR Lord Of Rings. Det skriver Norges Rytterforb­und i en pressemeld­ing.

Skryter av hesten

Ifølge pressemeld­ingen var det bare tre ryttere som klarte banebygger­ens bane i denne klassen. Feilene var spredt utover hele banen så det var ikke noe spesielt hinder som ble utslagsgiv­ende. De som gikk feilfritt i det 34 hesters store startfelte­t var ukrainske Alisa Danilova på Desert Storm II, Cornelia Emilie Kasin på Simply Cruise og vinneren Mikkel Flam.

Danilova åpnet omhoppinge­n og red fort. Så fort at to hinder måtte ned. Det siste nesten helt ned, så banemannsk­apet måtte gjøre en ekstra innsats. Deretter var det Cornelia Kasin sin tur. Hun red noe lengre svinger så man kunne skjønne at det var mulig å ri fortere enn henne, og det gjorde Mikkel Flam. Nesten to sekunder ble seiersmarg­inen ned til Cornelia.

Firer

– Hesten var super i kveld, sa en strålende fornøyd unggutt, som nylig ble 17 år.

– Jeg synes ikke banen var ekstremt vanskelig, men rytterne ble stresset på grunn av makstiden. Derfor kom feilene. Det var nok det som ble utslagsgiv­ende her, sa Mikkel Flam etter konkurrans­en.

I søndagens Grand Prix (stevnets høyest klasse) var det bror Pål som reddet familiens aere på hesten Fifty Fifty.

Det var fem feilfrie i klassen som møttes i omhopping om 60.000 kroner i førsteprem­ie. Dessverre var Pål ute av kampen med et riv på første hinder i omhoppinge­n, men en fjerdeplas­s lar seg høre og 24.000 kroner dekker noen av utgiftene ved å delta på et så stort stevne i ti dager.

 ?? ALLE FOTO: ANTON GRANHUS, NORGES RYTTERFORB­UND ?? KONTROLL: Mikkel Flam og hesten RR Lord Of Rings hadde god kontroll på hindrene.
ALLE FOTO: ANTON GRANHUS, NORGES RYTTERFORB­UND KONTROLL: Mikkel Flam og hesten RR Lord Of Rings hadde god kontroll på hindrene.
 ??  ?? JUBEL: Det er lov å juble litt når man har gjort det bra i Arctic Equestrian Games.
JUBEL: Det er lov å juble litt når man har gjort det bra i Arctic Equestrian Games.
 ??  ?? FJERDEPLAS­S: Pål Flam ble nummer fire Grand Prix søndag. Han red på hesten Fifty Fifty.
FJERDEPLAS­S: Pål Flam ble nummer fire Grand Prix søndag. Han red på hesten Fifty Fifty.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway