Grimstad Adressetidende

Gleder seg over favorittst­empelet

I disse dager braker Grand Prix-sirkuset i gang igjen for Kjetil Mørland, når han setter kursen mot Oslo og årets Grand Prix. Lørdag står artisten Rebecca på scenen for å fremføre låten hans «Who We Are».

- GRAND PRIX Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Kjetil Mørland har den siste tiden skrevet mye musikk for andre. Lørdag deltar artisten Rebecca i Melodi Grand Prix med

Mørlands sang «Who We Are». De er favoritter, noe Mørland selvsagt synes er gøy.

– Det er litt annerledes å vaere med denne gangen, ettersom jeg kun er låtskriver. Det er gøy å se det hele fra en annen vinkel, og så håper jeg jo selvsagt at jeg kan hjelpe Rebecca med min erfaring, slik at det blir en best mulig opplevelse for henne, sier Kjetil Mørland.

Det er tre år siden hele Norge ble kjent med han, da han og Debrah Scarlett tok hele Norge med storm, og vant den norske finalen i Melodi Grand Prix med låten «A Monster Like Me», skrevet av Mørland selv. Duoen kom på en 8. plass i den europeiske finalen, Eurovision Song Contest, som i 2015 foregikk i Wien i Østerrike.

Siden den gang har mye skjedd i Kjetil Mørlands liv, og han har blant annet flyttet til England igjen, hvor han har bygget seg studio, og hvor han nå jobber med egne prosjekter som artisten Mørland, og hvor han også skriver en del låter for andre. Deriblant har han nylig skrevet en sang sammen med Jowst, som var Norges representa­nt i Eurovision Song Contest i fjor.

Vaere seg selv

I årets Grand Prix er det artisten Rebecca som skal synge sangen til Mørland. Sangen «Who We Are» handler ifølge Mørland selv om å tørre å vaere seg selv.

– Det er et veldig aktuelt tema egentlig. Generasjon­en som vokser opp i dag lever i et samfunn der selfies og likes er en del av hverdagen. Det er mange som gjemmer seg bak en kunstig fasade, så sangen handler om å tørre å legge den fasaden fra seg, og tørre å vaere seg selv, forteller han.

Melodien har han hatt liggende i en skuff i flere år, mens teksten ble skrevet rett etter at han kom hjem fra Eurovision­sirkuset i Wien.

– Det er godt mulig at teksten er inspirert av det jeg opplevde der. Jeg syns i alle fall at denne låten passet perfekt til Grand Prix, og etter et tilfeldig møte med Stig Karlsen (Grand Prixgenera­l i Norge) så ble det til at jeg sendte inn sangen til han, og han ble veldig gira. Så da var det kort prosess, og vi fikk bli med i årets finale, sier Mørland.

– Jeg er med i årets Grand Prix mest for å knytte kontakter egentlig. Det er et utrolig bra sted å møte folk i bransjen, legger han til.

Jordnaer

Mens det var litt tilfeldig at han ble med i årets finale, er det absolutt ikke noen tilfeldigh­et at det er nettopp Rebecca som skal synge sangen hans.

– Jeg har kjent Rebecca i noen år, og hun har vaert med på albumet mitt blant annet. Dette er en låt som trenger en god vokalist, og hun er naturlig flink. Låten passer henne perfekt, og så passer hun til innholdet i sangen også, for hun er så jordnaer og ekte, sier Mørland.

Rebecca Thorsen (19) kommer fra Oslo, og har blant annet vunnet P3 Urørt U16, og har spilt på scener som Bluebird Café i Nashville, konserten for VM i skiskyting på Universite­tsplassen i Oslo, og hun har varmet opp for Isac Elliot og Donkeyboy på Hvalstrand­festivalen.

Kjetil Mørland og Rebecca Thorsen har jobbet lenge med sangen, og tidlig i februar kom musikkvide­oen ut. Denne uken blir det fullt opplegg i Oslo for å forberede seg til den norske finalen lørdag kveld.

– Rebecca skal ha prøver mandag og tirsdag, og onsdag er første kameraprøv­e. Jeg fungerer egentlig som en manager for henne, og er også med for å se over det kunstneris­ke uttrykket, og sceneuttry­kket. Jeg er med for å se at all koreografi, og det vi skal ha på scenen fungerer, sier Kjetil Mørland.

I likhet med sangen «A monster Like Me», vil det ikke bli noe ellevilt sceneshow. Rebecca skal stå alene på scenen.

– Jeg tror hun er eneste deltaker som står alene på scenen i år, så vi håper hun skal skille seg ut. Det er låten som skal vaere i fokus, men vi skal ha led-skjermer bak henne med et grafisk animert uttrykk, så helt alene blir hun ikke. Jeg har hele tiden hatt en visjon for låten, og siden jeg har studert design var det naturlig for meg å vaere med og planlegge sceneuttry­kket, sier han.

Favoritter

Bettingsel­skapene har stortro på låten, og Mørland og artisten Rebecca er faktisk favoritter til å vinne.

– Det er jo kjempegøy at vi er favoritter, men nå vet ikke jeg hvordan slike odds blir til. Er det ut ifra hva publikum syns om sangene etter at de har hørt den, er jo det kjempegøy, men så må vi jo huske på at oddsene er satt ut fra kun innspillin­ga. Grand Prix er jo som kjent så mye mer enn det, og alt må klaffe der og da, den kvelden. Alt kan skje, sier han.

Mørland skryter av MGP-sirkuset, og påstår at de ikke er bitre fiender med konkurrent­ene foran finalen.

– Vi er en stor vennegjeng, en gjeng med folk som skal opptre på samme scene. Det er som vi skal ha en felles konsert, sier han.

Kjetil Mørland har flyttet til England, hvor konen hans kommer fra. Der trives han sammen med kona Nicola, sønnen Leo Alexander og venner og kjente.

– Jeg er ute og reiser en del i forbindels­e med jobben, så det er lettere for Nicola å vaere i England, hvor vi har et mye større kontaktnet­t. Jeg har bygd meg studio der, og jobber med egne prosjekter og med å skrive

sanger for andre. Blant annet kommer jeg med en ny singel om kort tid. 16. mars gir jeg ut sangen «Leo», forteller han.

– Det er koselig å skulle gi ut en egen låt til sønnen min, legger han til.

Stem, stem, stem

Men først er det altså Norge og årets Grand Prix som står for tur, en norsk finale der Kristiansa­nderne Alejandro Fuentes og Tom Hugo også har med sine bidrag.

– Det er kjempemoro at vi er tre sørlending­er med i år, det tror jeg ikke er noen ulempe for noen av oss. Jeg må jo be alle i Grimstad, og alle på Sørlandet om å stemme på meg, men så kan de jo stemme flere ganger, hvis de vil stemme på de andre Sørlending­ene også. Så vaer så snill, stem, stem, stem, avslutter han.

 ??  ?? VIDEO: Kjetil Mørland har hele tiden hatt en visjon for låten «Who We Are» og var svaert delaktig da musikkvide­oen ble spilt
VIDEO: Kjetil Mørland har hele tiden hatt en visjon for låten «Who We Are» og var svaert delaktig da musikkvide­oen ble spilt
 ?? FOTO: PRIVAT ??
FOTO: PRIVAT
 ?? FOTO: GUN HILL STUDIOS ?? inn. Her ser vi han instruere Rebecca, som skal fremføre sangen lørdag.
FOTO: GUN HILL STUDIOS inn. Her ser vi han instruere Rebecca, som skal fremføre sangen lørdag.
 ?? FOTO: EBU ?? SCENEN: Slik så det ut da Kjetil Mørland sto på scenen i Wiener Stadthalle i Wien sammen med Debrah Scarlett i 2015.
FOTO: EBU SCENEN: Slik så det ut da Kjetil Mørland sto på scenen i Wiener Stadthalle i Wien sammen med Debrah Scarlett i 2015.
 ?? FOTO: ANNA TORP KVASJORD ?? RAMPELYSET: Alle ville ha en bit av Kjetil Mørland og Debrah Scarlett i Eurovision Song Contest 2015.
FOTO: ANNA TORP KVASJORD RAMPELYSET: Alle ville ha en bit av Kjetil Mørland og Debrah Scarlett i Eurovision Song Contest 2015.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? HJEMME: Kjetil Mørland nyter livet i Brighton. Her har han bygd sitt eget studio, hvor han skriver både for seg selv og for andre.
FOTO: PRIVAT HJEMME: Kjetil Mørland nyter livet i Brighton. Her har han bygd sitt eget studio, hvor han skriver både for seg selv og for andre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway