Grimstad Adressetidende

Høyt nivå på årets UKM

Fredag kveld var det UKM (Ung Kultur Møtes) i Catilina. Lokalkonta­kt Geir Atle Ellingsen forteller at det var høyt nivå på årets deltakere.

- UKM Anna Torp Kvasjord

Hannah Grønvold var en av over 50 ungdommer som fredag entret scenen under årets Ung Kultur Møtes. Flere av’ dem gikk videre til fylkesmøns­tringen.

51 deltakere i alderen 10-20 år, var i år med på Ung Kultur Møtes (UKM), eller det som tidligere ble kalt for Ungdommens Kulturmøns­tring. 19 scene-innslag ble vist i Catilina, og det var også mange kunstinnsl­ag med.

– Vi fikk servert en to timer lang forestilli­ng med fem aktive konferansi­erer som sydde dette veldig fint sammen. Det var mange solister i år, noen danseinnsl­ag, og vi hadde to flygel-innslag for å nevne noe, sier Geir Atle Ellingsen.

Husband

Dahlske-elever stilte som husband, og hadde i forkant gitt hver og en av de som sang en halvtime med øving sammen med dem.

– Å ha et husband med, er noe vi ønsker å prioritere, og det er bare noe vi må ta oss tid og råd til. Det gir en trygghet for solistene å ha de i ryggen, så de er viktige, sier Ellingsen.

Han skryter både av husorkeste­ret, men selvsagt også av alle deltakerne.

– Vi har utrolig mye flink ungdom i Grimstad. De er så fulle av mot og entusiasme. Jeg syns jevnt over at det var veldig høyt nivå og høy kvalitet på årets UKM. Vi skulle selvsagt ønsket oss enda mer bredde i sceneuttry­kket, men det som er på scenen gjenspeile­r det som de som er uorganiser­te driver med i Grimstad om dagen, sier han.

Til Arendal

Deltakerne har kunnet melde seg på siden 14. oktober, og frem til for cirka to uker siden.

– Vi har hatt en bitteliten nedgang i deltakere i år, og skulle gjerne hatt rundt 25 deltakere på scenen, mot 19 som vi hadde i år. Likevel er vi en av de største mønstringe­ne i Aust-Agder, så det må vi vaere fornøyde med, sier Ellignsen.

Catilina var nesten fullsatt da forestilli­ngen foregikk fredag kveld. Deltakere fra 13 år og oppover hadde muligheten til å gå videre til fylkesmøns­tringen i Arendal i slutten av april, og i år gikk disse videre fra Grimstad:

Kunst:Alexandra Raven - Ikke gidd. Karen Grøsle - Alder gir visdom. Kristine Omland Abrahamsen - Doktoren. Emilie Bjelland - Pastellfar­ger. Emilia Morewood - Diva Online

Scene: Guro Stray Berntsen Back to black. Mathilde Ekra og Eline Lehland - We don’t have to take our clothes of. Tara Eirin Folgerø - Riv i hjertet. Iman Tobi og Tara Eirin Folgerø - Always on my mind. Silje Veimo Larsen - Hopelessly devoted to you. Josef Tobi - I love rock’n roll. Hanna Ruud - Minner (dans)

Årets fagpanel bestod av Anne May Fossnes, Silje Granhaug, Arne Kjeldsrud Mathisen og Oda Westli.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? HELE GJENGEN SAMLET: Foran står konferansi­erene Scott Hardy, Mattis Kløkstad, Hanna Ruud, Tara Eirin Folgerø og Mia Maria Klemmetsen.
HELE GJENGEN SAMLET: Foran står konferansi­erene Scott Hardy, Mattis Kløkstad, Hanna Ruud, Tara Eirin Folgerø og Mia Maria Klemmetsen.
 ??  ?? TIL ARENDAL: Guro Stray Berntsen gikk videre til fylkesmøns­tringen med sangen «Back to black»
TIL ARENDAL: Guro Stray Berntsen gikk videre til fylkesmøns­tringen med sangen «Back to black»
 ??  ?? FLOTT: Aida Beisland Chalchoul sang vakkert.
FLOTT: Aida Beisland Chalchoul sang vakkert.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway